Udruga osoba s invaliditetom Križevci

Utrka Run for MD

RUN for MD 2023.

TRČATI MOŽEŠ I TI!

20. – 21. svibnja 2023. – virtualno

21. svibnja RŠC Jarun – Otok Trešnjevka – uživo

Savez društava distrofičara Hrvatske – SDDH i Društvo distrofičara Zagreb – DDZ uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba, te podršku platforme „Trči sa srcem“ u okviru Kampanje obilježavanja 21. svibnja – Nacionalnog dana osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti organizira četvrtu atletsku utrku Run for MD 2023. koja će se održati virtualno 20. i 21. svibnja, a uživo 21. svibnja 2023.

Svrha Utrke je podizanje svijesti o osobama s mišićnom distrofijom – MD i neuromuskularnim bolestima, a radi unapređenja kvalitete njihova življenja i ostvarivanja ciljeva SDDH i DDZ.

MD je genetska bolest koja izaziva slabost, gubitak snage mišića te smanjenje mišićnog volumena. Uz brojne sekundarne teškoće javlja se otežana pokretljivost koja dovodi do gubitka sposobnosti samostalnog hoda. Preko 80% oboljelih kreće se pomoću ručnih ili elektromotornih invalidskih kolica. Zbog slabosti mišića razvijaju se oštećenja vitalnih organa i dolazi do slabljenja funkcija disanja, gutanja te oslabljenog rada srca što su ujedno i glavni uzroci smrtnosti. Najteži oblici MD su: Spinalna mišićna atrofija – SMA, Duchenne mišićna distrofija – DMD i Amiotrofična lateralna skleroza – ALS.

SDDH i DDZ nisu sustavno financirani. Za svoje članove provode niz programa/projekata u svrhu poboljšanja i unapređenja kvalitete življenja. Tako DDZ članovima pruža sljedeće usluge:informiranje i pomaganje, savjetovanje, stručnu procjenu, psihosocijalnu podršku, pomoć pri uključivanju u programe odgoja i redovitog obrazovanja, pomoć u kući, uslugu osobne asistencije, edukacije za osobe s MD, članove obitelji i stručnjake, aktivnosti socijalnog uključivanja, aktivnosti organiziranja slobodnog vremena, informiranje i savjetovanje iz područja fizikalne terapije, usluge radne terapije, psihosocijalnu podršku kroz pružanje poticanja razvoja funkcionalnih vještina korisnika, uslugu mobilnog tima (socijalni radnik, fizioterapeut, radni terapeut), te pruža uslugu specijaliziranog prilagođenog prijevoza.

Možete se uključiti u sljedeće vrste Utrka:

  1. Natjecateljska utrka RUN FOR MD 2023. – uživo

Datum: 21. svibnja 2023., nedjelja

Lokacija: Zagreb, RŠC Jarun
Start/Cilj utrke: RŠC Jarun – Otok Trešnjevka

Početak programa: 10:00 sati

Start dječje utrke: 10.30 sati – duljina staze 500 m

Start glavne utrke: 11:00 sati

– duljina staze 5 km(polukružna)

Završetak programa: 13:00 sati

Broj natjecatelja nije ograničen.

Na natjecateljskoj utrci mogu nastupiti svi stariji od 16 godina. Svi trče na vlastitu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja cestovnih atletskih utrka.


Prijava je pravovaljana po uplati kotizacije i prihvaćanjem pravila.
U slučaju nedolaska na utrku, uplaćeni novac se ne vraća. 
Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. 

Link za prijavu: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/5683

  1. Natjecateljska utrka  RUN for MD 2023. – virtualna 

Datum: 20. i 21.5.2023.

Potrebno je istrčati 5 km uz korištenje neke od aplikacija za trčanje (Strava i sl.) te rezultate (screenshot) i fotografiju poslati na mail info@ddz.hr

Osigurane su nagrade za najbolji vremenski rezultat za 1., 2. i 3. mjesto u muškoj i ženskoj kategoriji.

Link za prijavu: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/5680

  1. Natjecateljska utrka za osobe u invalidskim ručnim kolicima ili na elektromotorni   pogon RUN for MD 2023. – virtualna 20. i 21.5.2023.

Ako se natječete u invalidskim običnim ili elektromotornim kolicima potrebno je koristiti neke od aplikacija (Strava i sl.) te rezultate (screenshot) i fotografiju poslati na mail info@ddz.hr.

Osigurane su nagrade za najbolji vremenski rezultat vožnje od 2.5 km  za 1., 2. i 3. mjesto u kategoriji ručna i elektromotorna kolica.

Link za prijavu: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/5681

  1. Rekreativna utrka RUN FOR MD 2023. – virtualna 20. i 21.5.2023.

Odrasli, djeca i mladi, osobe u invalidskim kolicima, sami ili u društvu obitelji, prijatelja, kolega, suradnika, poznanika, kao i ostali koji žele podržati Utrku – hodajte, trčite, vozite bicikl ili invalidska kolica, time unaprijedite vlastito zdravlje, potaknite druge na uključivanje jer broj prijeđenih kilometara i vrijeme aktivnosti nije kriterij sudjelovanja.

Fotografiju sudjelovanja na Utrci pošaljite na mail info@ddz.hr

Link za prijavu: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/5682 

Podržite trkače, rekreirajte se, zabavite i podružite s nama na Jarunu 21.svibnja 2023.!

STARTNINA ZA SVE VRSTE UTRKA

15 EUR  – odrasli

Besplatno – djeca

Uplate se vrše na žiro račun Društva distrofičara Zagreb:

IBAN: HR6023600001101462323

Uz naznaku: Donacija za ostvarivanje ciljeva DDZ, Ime i prezime


STARTNI PAKET uključuje:

– startni broj

– finišersku medalju
– poklone donatora

Isti startni paket dobivaju svi sudionici bilo virtualne ili utrke uživo, osim startnog broja koju dobivaju sudionici utrke UŽIVO.

Nagrada je osigurana za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji, te u kategoriji invalidska kolica na ručni i elektromotorni pogon.

Startni brojevi preuzimaju se u petak 19.5.2023. u prostorijama Društva distrofičara Zagreb, Dom zdravlja, Kruge 44,  od 12:30 do 16:00 sati ili u nedjelju 21.5.2023. u startnom prostoru (otok Trešnjevka) i to od 9:30 do 10:45 sati.

Sudionicima virtualne utrke startni paket šaljemo poštom.

Suglasnost roditelja za dječju utrku potpisuje se prilikom preuzimanja startnog broja.

Glazbeni ugođaj pružit će vam Damir Juren.

Sudionici svih vrsta utrka fotografije sudjelovanja i rezultate aplikacija za aktivnosti, mogu  objaviti na Facebook stranici

SDDH https://www.facebook.com/SDDH.1970

ili DDZ https://www.facebook.com/drustvo.distroficara.zagreb.DDZ

koristeći hashtagove #DDZ, #SDDH, #MD, #RunForMD2023, #NacionalniDanNMB, #ivasesrcejemisic,   #TrciSaSrcem

Pozovite prijatelje i potaknite druge na uključivanje!

Veselimo se Vašem uključivanju i hvala Vam na podršci!

Organizatori Utrke su Savez društava distrofičara Hrvatske – SDDH i Društvo distrofičara Zagreb – DDZ.

SDDH čini jedinstvena mreža od 28 udruga na području Republike Hrvatske, čiji je osnovni cilj unapređenje kvalitete življenja osoba oboljelih od mišićne distrofije i srodnih neuromuskularnih bolesti.

DDZ je neprofitna udruga koja okuplja osobe s mišićne distrofije na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, s ciljem poboljšanja kvalitete življenja.

(Izvor: https://www.sddh.hr)

Podijeli ovaj članak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content