Udruga osoba s invaliditetom Križevci

Udruzi odobren projekt

Dana 6. srpnja 2023. Udruga osoba s invaliditetom sklopila je ugovore sa Koprivničko-križevačkom županijom za sufinanciranje projekata „Mobilnost osoba s invaliditetom““Kreativne radionice“ i „Susret osoba s invaliditetom“, a odobreni iznos je 2.600,00 EUR.

Projekt „Mobilnost osoba s invaliditetom“ kao jedan od glavnih problema definira nedovoljnu dostupnost socijalnih usluga za starije osobe i osobe s invaliditetom kojima su te usluge potrebne. Kako bismo im osigurali potrebne socijalne usluge (odlazak liječniku, rješavanje statusnih pitanja, specijalističkih pregleda, odlazak na sud, u ljekarnu, nabavu živežnih namirnica), ovim projektom planiramo im omogućiti besplatnu usluga prijevoza kombi vozilom Udruge. Projektom će se sufinancirati plaća vozaču.

Projektom  „Kreativne radionice“ planiramo zaposliti jednu osobu sa smislom za kreativno na pola radnog vremena koja bi organizirala kreativne radionice upotrebnom raznih tehnika, npr. oslikavanja predmeta u decoupage tehnici,na stiroporu, izrada grafika, rad s gipsom, novinskim papirom, izrada nakita, pletenje, šivanje za početnike koji se nisu još susreli s takvim tehnikama kao i rad sa naprednom skupinom, ovisno o tome koje su sklonosti i interesi zainteresiranih korisnika.

Projektom „Susret osoba s invaliditetom“ sufinancirati će se organizacija 20. Susreta osoba s invaliditetom Hrvatske „Križevci 2023“ koji se održava za blagdan Svetog Marka Križevčanina dana 7. rujna 2023. godine.

Podijeli ovaj članak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content