Udruga osoba s invaliditetom Križevci

Udruzi odobren novi projekt pod nazivom „Znanjem u promjene“!

Udruga osoba s invaliditetom Križevci potpisala je dana 21. ožujka 2022. ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Tako je u sklopu Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ Udruzi odobren projekt pod nazivom „Znanjem u promjene“ u ukupnoj vrijednosti od 423.447,50 HRK, od čega iznos od 359.930,38 HRK sufinancira Europska unija.

Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci, od 21. ožujka 2022. do 21. rujna 2023., a partner na projektu je Udruga umirovljenika i starijih osoba Križevci. Provedbom projekta “Znanjem u promjene” nastoji se rješiti problem nedovoljno razvijenih kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva te će iz tog razloga biti održana izobrazba predstavnika i zaposlenika u području zakonodavnog okvira za djelovanje organizacija civilnog društva. Također, projekt u svojoj provedbi uključuje i komponentu volonterstva s ciljem da se osmisliti izobrazba za neposredan rad u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja, uključujući prilagodbu poslovanja uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Ovaj oblik izobrazbe bit će temeljen na rezultatima provedenog mapiranja potreba i usluga lokalne zajednice. Dodatno jačanje kapaciteta OCD-a želi se ostvariti provedbom radionica za prilagodbu prijavitelja i partnera za online poslovanje. Provedba navedenih aktivnosti doprinosi specifičnim ciljevima poziva obzirom da će se ojačati kapaciteti OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama i to Udruge osoba s invaliditetom Križevci te Udruge umirovljenika i starijih osoba Križevci. Dodatni doprinos će se
odraziti u ojačanim kapacitetima OCD-a za neposredan rad na područjima koji se financiraju kroz Europski socijalni fond na lokalnoj razini kroz provedbu ciljanih edukacija.

Ukoliko se želite uključiti u provedbu projekta kao volonter/ka i time pridonijeti ciljevima odobrenog projekta ili pak saznati više o njemu, uvijek se možete obratiti na naš broj telefona: 048/681-211 i tražiti voditelja projekta.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge osoba s invaliditetom Križevci.

Podijeli ovaj članak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content