Udruga osoba s invaliditetom Križevci

Izvanredna sjednica Skupštine Udruge, 22. studeni 2023.

Poštovane članice i članovi,

Udruga osoba s invaliditetom Križevci (u daljnjem tekstu Udruga) održala je dana 22. studenog 2023. godine u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci izvanrednu sjednicu skupštine Udruge. Skupština je sazvana na pisani zahtjev 121 redovnog člana Udruge zbog mnogih nepravilnosti u radu i kršenja Statuta Udruge od strane predsjednika Petra Gatarića i ostalih članova Upravnog odbora, a što su utvrdili i Sud časti i Nadzorni odbor Udruge.

Tako je na izvanrednoj sjednici skupštine predsjedavajuća bila Maja Međimorec, jedna od 121 člana predlagatelja Zahtjeva. Neke od točaka dnevnog reda bile su donošenje konačne Odluke o prihvaćanju žalbe na protustatutarnu odluku o trajnom isključenju članova iz Udruge, razrješenje Upravnog odbora i donošenje odluke o izboru novih članova/ica Upravnog odbora Udruge.

Na izvanrednu skupštinu odazvalo se 50 redovnih članova te su, sukladno članku 25. stavak 5. Statuta Udruge (prisutno najmanje 10% redovnih članova), sve odluke pravovaljane.

Nakon dvosatnog rada, vijećanja i rasprave, skupština je, među ostalim, donijela sljedeće:

  • konačnu Odluku o prihvaćanju Žalbe izbačenih članova na protustatutarnu odluku Upravnog odbora o trajnom isključenju iz Udruge s objavom na oglasnoj ploči i vraćanje istih u članstvo Udruge,
  • Odluku o razrješenju dosadašnjih članova/ica Upravnog odbora,
  • Odluku o izboru novih članova/ica Upravnog Odbora: Luka Bratić, Josipa Budić, Maja Međimorec, Danijel Habdija, Ankica Babok, Andrija Rusan, Filip Đuranec.

Upravni odbor je na svojoj konstituirajućoj sjednici za predsjednika Upravnog odbora izabrao Luku Bratića koji je time izabran za predsjednika Udruge osoba s invaliditetom Križevci. Za dopredsjednicu Upravnog odbora izabrana je Josipa Budić koja je time izabrana za dopredsjednicu Udruge.

Novoizabrani predsjednik i dopredsjednica su danom 18.1.2024. upisani u Registar udruga Republike Hrvatske kao ovlaštene osobe za zastupanje Udruge. Ovom prilikom zahvaljujemo svim članovima/icama koji su bili u mogućnosti sudjelovati na izvanrednoj sjednici skupštine Udruge osoba s invaliditetom Križevci, svim članovima/icama koji su potpisali Zahtjev za sazivanje navedene skupštine, kao i svima ostalima, bez obzira na članstvo, koji su nam bili podrška u ovom periodu.

Podijeli ovaj članak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content