Udruga osoba s invaliditetom Križevci

Članovi Udruge pripremali jelo “Ratatouille” na radionici “Snaga zdrave hrane”

Ispred prostorija Udruge osoba s invaliditetom Križevci održana je radionica “Snaga zdrave hrane” uz stručno vodstvo kuhara Antonija Razuma.

“Dobio sam lijep poziv da se pridružim današnjoj radionici ‘Snaga zdrave hrane’ i sudjelujem u pripremanju večere. Danas pripremamo francusko jelo s juga Francuske pod nazivom ‘Ratatouille’. Svi smo uzbuđeni i pomalo nervozni, ali kada krenemo svima će biti lakše”, rekao je kuhar Antonio Razum.

Foto: Televizija Križevci

Predsjednica “Soba priča Lilipjer” Ljiljana Petrlić ispričala je više o samoj organizaciji i ideji projekta koji vode u partnerstvu s Udrugom osoba s invaliditetom Križevci.

“Radi se o projektu ‘Snaga zajedništva’. Mi smo ‘Soba priča’, a proteklih godina bavili smo se odlascima u vrtiće i škole, s obzirom na to da u sklopu svoje Udruge imamo pisca Josipa Petrlića ‘Pjera’. Želimo da Udruga ima novih članova i da stvorimo neke nove priče. S Udrugom osoba s invaliditetom Križevci imamo jednu krasnu suradnju, a njihov predsjednik Petar Gatarić uvijek je spreman podržati nove ideje. Željeli smo da zainteresirani upoznaju neke naše sugrađane, da se podružimo i stvorimo jednu veliku lijepu priču”, ispričala je predsjednica “Sobe priča Lilipjer” Ljiljana Petrlić.

Foto: Televizija Križevci

Zadovoljstvo ovom suradnjom nije skrivao niti predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić.

“Izuzetna nam je čast da smo partneri na izvanrednom projektu ‘Snaga zajedništva’, posebice s novom Udrugom. Radionice ovakvog tipa mnogo znače osobama s invaliditetom. To je ono čemu mi težimo, kvaliteti njihovog življenja. Na ovaj način oni će se osamostaliti i pripremiti za daljnji život. Preko našeg društvenog poduzeća ‘Hedona’ uspjeli smo zaposliti 19 osoba s invaliditetom. Oni već imaju izvanrednu kompetenciju za svoj daljnji život, a ovakve radionice će puno značiti i njihovim obiteljima”, zaključio je predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić.

Foto: Televizija Križevci

Čime će se baviti članovi Udruge osoba s invaliditetom Križevci na ostalim radionicama, otkrila je predsjednica “Sobe priča Lilipjer” Ljiljana Petrlić.

“Ova prva radionica je na temu kulinarstva. Iduća radionica vezana je uz kretanje, to nam je povezano i s prvom radionicom. Nakon toga imamo radionicu kreativnog izražavanja. Posljednja na redu je likovna radionica, a na kraju oko Božića bi sve to prezentirali obiteljima, prijateljima i ostalim udrugama s kojima Udruga surađuje”, otkrila je predsjednica “Sobe priča Lilipjer” Ljiljana Petrlić.

Svi članovi uživali su u ovoj radionici i vesele se ostalima.

Projekt je sufinanciran od strane Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Josip Petrlić
Foto: Televizija Križevci
Foto: Televizija Križevci
Foto: Televizija Križevci
Foto: Televizija Križevci
Foto: Televizija Križevci
Foto: Televizija Križevci
Foto: Televizija Križevci
Foto: Televizija Križevci
Foto: Televizija Križevci

(Izvor: https://krizevci.tv)

Podijeli ovaj članak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content