Udruga osoba s invaliditetom Križevci

Članovi Udruge osoba s invaliditetom Križevci postali književnici na jedan dan

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Križevci, članovi Udruge osoba s invaliditetom Križevci pohađali su treću po redu radionicu iz projekta “Snaga zajedništva”, a za čiju je organizaciju zaslužna predsjednica “Soba priča Lilipjer” Ljiljana Petrlić.

“Ova radionica vezana je bila uz kreativno pisanje, a vodio ju je književnik za djecu i odrasle Josip Petrlić Pjer. On nam je uputio savjete kako pravilno pročitati tekst, kako se ponašati pred publikom kada čitamo tekst i od kolike je važnosti predstavljanje pred drugima. Izgledalo je vrlo jednostavno, ali je poprilično zahtjevno. Svima nama teško se je izražavati, posebice pred publikom. Kroz ovu radionicu željeli smo poraditi na tome. Usput smo se zbližili i međusobno bolje upoznali”, istaknula je predsjednica “Soba priča Lilipjer” Ljiljana Petrlić.

Jedna od tema bila je ljubav, koju je organizatorica Ljiljana Petrlić opisala kao univerzalnu temu. Uz to, predavač je dao slobodu pri odabiru pa su polaznici mogli odabrati pet riječi od kojih su kasnije slagali pjesme ili tekst.

Iz organizacije su se zahvalili ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Križevci Željki Šunjić koja im je ustupila učionicu za ovu radionicu.

Mala je grupa od desetak polaznika koji će sveukupno proći četiri radionice, a za Božić će na domjenku prezentirati svoje radove i što su naučili kroz radionice.

Ovaj projekt sufinanciran je od strane Koprivničko-križevačke županije.

(Izvor: https://krizevci.tv)

Podijeli ovaj članak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content