Udruga osoba s invaliditetom Križevci

Anketno istraživanje: „Kako izgleda tržište rada iz perspektive osoba s invaliditetom“

Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom ZAMISLI pokrenula je u suradnji s portalom MojPosao istraživanje o položaju osoba s invaliditetom na tržištu rada u Republici Hrvatskoj. Ovo je Istraživanje namijenjeno svim zaposlenim i nezaposlenim osobama s invaliditetom, kao i svim samozaposlenim (obrtnici i poduzetnici) osobama s invaliditetom.

U najavi istraživanja na portalu MojPosao navodi se:
„Prema posljednjim podacima, u periodu od 1. siječnja do 30. lipnja 2022. godine, u Hrvatskoj je zaposleno 72.766 osoba s invaliditetom, što je zapravo jako mala brojka. Usporedbe radi, osobe s invaliditetom čine 2,4 posto ukupne populacije zaposlenih osoba u Hrvatskoj u tom razdoblju. Iako poslodavci, zakonski gledano, nemaju nikakvih prepreka niti dodatnih poteškoća kod zapošljavanja osoba s invaliditetom, njihova stopa zapošljavanja je i dalje niska. Naravno, postoje i neki lijepi primjeri u kojima takve osobe čine većinu zaposlenika.

Kako bi podigli svijest zaposlenika, kompanija, ali i ostale šire javnosti, portal MojPosao u suradnji s Udrugom Zamisli odlučio je provesti opsežno istraživanje na temu zapošljavanja osoba s invaliditetom i osoba s poteškoćama u razvoju. Cilj istraživanja je otkriti s kojim se izazovima osobe s invaliditetom susreću i u kakvim uvjetima rade te osvijestiti javnost, ali i poslodavce, o tim istim izazovima.

Prvi serijal naših istraživanja posvetili smo upravo osobama s invaliditetom kako bi saznali s kojim se sve izazovima oni susreću te kako izgleda tržište rada iz njihove perspektive.“

1. – Prvim upitnikom obuhvaćamo samozaposlene osobe s invaliditetom, obrtnike i poduzetnike
https://www.surveymonkey.com/r/OSI2023_samozap

2. – drugim zaposlene osobe s invaliditetom
https://www.surveymonkey.com/r/OSI2023_zapos

3. – a trećim nezaposlene osobe s invaliditetom
https://www.surveymonkey.com/r/OSI2023_nezapo

S obzirom na značaj i važnost ovog istraživanja pozivamo sve osobe s invaliditetom da se uključe i ispunjavanjem online anketnih obrazaca putem navedenih poveznica daju svoj doprinos.

(Izvor: https://posi.hr)

Podijeli ovaj članak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content