Udruga osoba s invaliditetom Križevci

Predsjednik Republike primio predstavnike Udruge i čokolaterije “Hedona”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je izaslanstvo Udruge osoba s invaliditetom Križevci i socijalnog poduzeća „Hedona d.o.o.“, u kojem većinu zaposlenih čine osobe s invaliditetom.

Predstavnici Udruge na sastanku su upoznali predsjednika Milanovića sa svojim dvadesetogodišnjim djelovanjem usmjerenim na aktivno sudjelovanje u društvenoj i individualnoj skrbi za osobe s invaliditetom. Prije sedam godina osnovali su socijalno poduzeće u kojem većinu zaposlenih čine osobe s invaliditetom, čokolateriju „Hedona“, koja je u lipnju ove godine pobijedila na natječaju te osvojila nagradu Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) za socijalnu koheziju na inovativan i učinkovit način.

Predsjednik Milanović pohvalio je uspješan rad Udruge osoba s invaliditetom Križevci na promicanju socijalne inkluzije osoba s invaliditetom kroz njihovu integraciju na tržište rada te čestitao predstavnicima čokolaterije „Hedona“ na osvajanju prestižne nagrade Razvojne banke Vijeća Europe.

Na sastanku s Predsjednikom Republike sudjelovali su predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić, izvršni direktor Udruge Bruno Butigan, direktorica Križevačke čokolaterije „Hedona“ Alemka Lončar i voditeljica proizvodnje Sunčica Starinec Skelin te djelatnice i djelatnici čokolaterije Zdravka Hlubuček, Miljenko Drožđan, Ivana Štriga, Martina Pavlinec i Josip Pejčić.

(Izvor fotografija: Predsjednik.hr)

Podijeli ovaj članak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content