Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Svibanj
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

Virtualni savjetnik - reci NE elektroničkom nasilju

Virtualni savjetnik - reci NE elektroničkom nasilju

 

Projekt „VirtuS – Virtualni savjetnik“ provodi Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize u partnerstvu s Udrugom osoba s invaliditetom „Suncokret“ – Velika Gorica. Kao suradnici na projektu ističu se Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica i Dječji vrtić „Žirek“. HSUCDP provedbom projekta „Virtualni savjetnik“ želi osigurati usluge prevencije elektroničkog nasilja na područjima u kojima nisu razvijene, poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom na području cijele Republike Hrvatske, povećati socijalno uključivanje korisnika i prevenirati nasilje.

 

Savez će pružati stručnu podršku kroz vođenje projekta i provođenje aktivnosti u koordinaciju s partnerima u lokalnoj zajednici. Zlostavljanje i uznemiravanje putem interneta su među najznačajnijim socijalnim rizicima kojima su izložena djeca i mladi u Republici Hrvatskoj. Uočava se nedostatak usluga i mjera koje pridonose prevenciji nasilja i zlostavljanja djece i mladih s invaliditetom s posebnim naglaskom na elektroničko nasilje, manjak lako dostupnih savjetodavnih usluga te nedovoljna informiranost stručnog kadra i roditelja o vršnjačkom nasilju i govoru mržnje u digitalnom okruženju. Do sada su provedene tri tematske radionice Dječjem vrtiću „Žirek“ i Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica na teme: „Prevencija elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima“, „Zaštita djece i mladih u digitalnom okruženju" te „Postupanje u slučajevima nasilja i govorima mržnje".

 

Danas Vam s ponosom predstavljamo digitalnu slikovnicu "VirtuS" i chatbox, koji se nalaze na web stranici: https://www.hsucdp.hr/virtualni-savjetnik/

 

Web stranica uključuje dio koji nam nešto više govori o samom projektu, digitalnu slikovnicu „VirtuS“, pitanja i odgovore o elektroničkom nasilju te korisne kontakte. Digitalna slikovnica „VirtuS“ govori o dječaku Marku koji ima cerebralnu paralizu i jako voli crtati. Dječak doživljava međuvršnjačko nasilje, cyberbulling, odnosno elektroničko nasilje. Daljnji razvoj radnje, ostavljamo čitatelju da otkrije! Slikovnica je dostupna u raznim formatima te je, kao i web stranica, prilagođena osobama s invaliditetom/ djeci s teškoćama u razvoju. U donjem desnom kutu, web stranica sadrži i chatbox koji je započeo sa svojim radom od ponedjeljka, 01. 03. 2021. godine.

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"