Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Svibanj
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

UDRUZI DODJELJENA SREDSTVA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA ZA PRUŽANJE OSOBNE ASISTENCIJE

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku donijelo je dana 15.03.2017. Odluku o financiranju za prvu grupu projekata koji su uspješno prošli sve faze procesa dodjele u okviru otvorenog trajnog Poziva  ''Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom''  UP.02.2.2.02.  u sklopu Operativnog programa ''Učinkoviti ljudski potencijali'' 2014. – 2020., Europski socijalni fond.
ukupna raspoloživa vrijednost financijske omotnice u okviru ovog Poziva iznosi 115.000.000,00 kn. Odluka o financiranju odnosi se na prvu grupu od 44 projekta ukupne vrijednosti od 63.874.445,49 kn.

 

Dana 28.03.2017. godine u hotelu "I" u Zagrebu predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci g. Petar Gatarić potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za pružanje usluga osobne asistencije osobama s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta za projekt "Usluge osobne asistencije II".

 

Ovaj projekt obuhvaća osiguravanje usluga osobnih asistenata i na taj način pruža preduvjete za neovisan život osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i osobama s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima. Usluga osobne asistencije se osigurava za 10 korisnika kojima su te usluge neophodno potrebne. Rezultati koji se očekuju su sprječavanje institucionalizacije, unapređenje kvalitete života korisnika, uključivanje korisnika u aktivnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

 

Ciljevi projekta: Povećati socijalnu uključenost i unapređenje kvalitete života osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osobama s mentalnim i intelektualnim oštećenjima kroz pružanje usluge osobne asistencije

 

Vremensko trajanje projekta: 2 godine (28.03.2017. - 28.03.2019.)

 

Projekt je vrijednosti 1.355.670,91 kn i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

 

http://www.esf.hr

 

http://www.strukturnifondovi.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"