Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Listopad
03

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

Udruzi dodijeljena sredstva za nastavak pružanja usluge osobne asistencije

Udruzi dodijeljena sredstva za nastavak pružanja usluge osobne asistencije

Putem otvorenog javnog poziva Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III, Udruzi osoba s invaliditetom Križevci odobren je projekt pod nazivom Usluge osobne asistencije IV,  kroz koji će se nastaviti aktivnosti pružanja usluge osobne asistencije za osobe s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnih oštećenja te osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjima

 

Svrha i opravdanost projekta
Prema procjenama UN-a problem invalidnosti je značajno zastupljen u općoj populaciji. Od deset stanovnika svake zemlje bar je jedan osoba s nekim stupnjem ili vrstom invaliditeta. Izvješće o osobama s invaliditetom u RH navodi kako u Hrvatskoj živi 511281 osoba s invaliditetom (stanje na dan 03.05.2019). Promatrajući s aspekta regionalne razine, u Koprivničko-križevačkoj, Virovitičko-podravskoj, Varaždinskoj i Zagrebačkoj županiji, te Gradu Zagrebu, osobe s invaliditetom čine prosječno oko 10% ukupnog stanovništva.

 

Opći cilj projekta
Da bi se ostvarilo jedno od temeljnih ljudskih prava, pravo na život, potrebno je stvoriti preduvjete za zadovoljavanje osnovnih životnih potreba pojedinca s ciljem jačanja socijalnog uključivanja osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta kao i osoba s mentalnim i intelektualnim oštećenjima kroz razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije.
Ciljnu skupinu ovoga projekta predstavlja 17 korisnika, a za ispunjenje cilja projekta planirano je zapošljavanje 15 osobnih asistenata koji će biti direktno uključeni u rad s osobama s invaliditetom u pogledu pružanja usluge osobne asistencije.

 

Održivost rezultata projekta
Realiziranjem zadanih ciljeva i planiranih projektnih aktivnosti uspostaviti će se financijska, institucionalna, politička i okolišna održivosti rezultata projekta.
Financijska održivost projekta odražava se u činjenici da će korisnik, uz već stečeno iskustvo u pripremi i provedbi projekata financiranih sredstvima EU lakše aplicirati na buduće pozive za dodjelu financijskih sredstava koja će osigurati daljnju provedbu aktivnosti te održivost rezultata.
Stečena znanja i iskustvo u provedbi projekta, kao i njegove ostvarene rezultate korisnik će diseminirati među svojim institucionalnim suradnicima i partnerima u javnom i civilnom sektoru s kojima će se kroz aktivnosti projekta povezati i umrežiti te na taj način podržati institucionalnu održivost rezultata projekta.
Održivost na razini politika uspostaviti će se kroz samu implementaciju projekta obzirom da korisnik  surađuje s ostalim jedinicama lokalne samouprave (JLS) na području Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske, Varaždinske i Zagrebačke županije, te Grada Zagreba. Suradnjom sa JLS omogućiti će se bolji uvid u potrebe ciljne skupine projekta, te na taj način potaknuti bolje planiranje i osiguravanje njihovih potreba.

 

Trajanje projekta
Vrijeme trajanja projekta je 20 mjeseci, od 08.01.2021. do 08.09.2022

 

Vrijednost projekta
Projekt je financiran bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.999.919,36 kn iz Europskog socijalnog fonda.

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"