Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Svibanj
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA, 12.11.2018.

U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci, u ponedjeljak 12. studenoga 2018. održana je početna konferencija za javnost projekta  „Aktivni i uključeni – mobilnošću i senzibilnošću do zaposlenja“, čiji je nositelj Udruga osoba s invaliditetom Križevci, a partner na projektu je Centar za socijalnu skrb Križevci.

 


Ovim projektom, osobama s invaliditetom i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućeno je stjecanje novih kompetencija za tržište rada, te da budu osnaženi za tržište rada i aktivno traženje posla putem motivacijskih radionica i osposobljavanja na računalima. Putem kampanje promicanja jednakih mogućnosti za osobe s invaliditetom i promicanja prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom podignuti će se razina svijesti javnosti u Križevcima, a i šire.

 

 


Konferenciju je otvorio i prisutne pozdravio predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić, koji je istaknuo kako je rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom kompleksno područje, koje zavrjeđuje posebnu pažnju s obzirom da rad pruža osjećaj osobne, obiteljske i društvene korisnosti i uključenosti.

 


Voditeljica projekta, Ivana Hrg Matušin predstavila je projekt te istaknula kako poslodavci uglavnom nisu svjesni mjera i financijskih poticaja koji postoje, a osim toga imaju i predrasude o učinkovitosti osoba s invaliditetom na radnom mjestu. Projektom se želi povećati osviještenost poslodavaca o prednostima zapošljavanja osoba s invaliditetom i predviđenim mjerama za njihovo zapošljavanje.

 


Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci, gđa. Sanja Jakopović, istaknula je zadovoljstvo što je Udruzi odobren još jedan projekt iz EU fondova kao i da su prepoznali ciljane skupine osoba kojima je potrebna podrška. Prvenstveno se to odnosi na mlade, koji su na izlasku iz alternativne skrbi, gdje državne institucije imaju izazov u pronalaženju modaliteta kako te osobe osnažiti i kako im pružiti podršku. Upravo ovaj projekt doprinosi jednakim mogućnostima, jer omogućuje osobama s različitim vrstama invaliditeta sudjelovanje u projektu. -istaknula je ravnateljica Jakopović.

 

 


Prigodnim riječima prisutnima su se obratili i Željka Koluder Vlahinja, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti, Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca, Branko Hrg, saborski zastupnik, Vesna Kuterovac, predstojnice Područnog ureda Križevci HZZ-a,  Valerija Kramar Mihalić, suradnica u projektu te Ankica Ivančan i Sanela Štubelj.

 


Projekta je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, a vrijedan je 516.702.53 kn. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca.

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"