Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
17

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROVEDBE PRVE GODINE PROGRAMA

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROVEDBE PRVE GODINE PROGRAMA

Objavljeno: 31.05.2012.

image

imageDana 31.05.2012. godine u Gradskoj vijećnici Grada Križevci održala se završna konferencija provedbe prve godine programa ove Udruge “Mobilnim timom do pomoći i njege u kući osobama s težim stupnjem invaliditeta“.
Na završnoj konferenciji prisustvovali su partneri i suradnici projekta: Branka Cuki, Pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Koprivničko-križevačke županije, prof. Mladen Tenodi, Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Križevci, gđa. Željka Vicković, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci sa socijalnom radnicom Lanom Banić.
Predsjednik Udruge invalida Križevci g. Petar Gatarić pozdravio je sve prisutne i u prezentaciji izložio sve aktivnosti, rezultate i ostvarene ciljeve programa u prvoj godini provedbe. 

imageSve prisutne pozdravila je gđa. Branka Cuki, Pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Koprivničko-križevačke županije naglasivši kako je ova Udruga odradila izvrsne stvari, te kako joj je izuzetno drago da udruge osoba s invaliditetom jako znaju altikulirati potrebe svojih članova i znaju povući sredstva. 

imageSve prisutne u ime Grada Križevaca pozdravio je i prof. Mladen Tenodi, Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, te istaknuo kako dijeli zadovoljstvo sa svima okupljenima vezano uz aktivnosti provođenja ovog programa. Naglasio je kako ovi i sl. programi na više razina pomažu samim osobama s invaliditetom da poboljšaju kvalitetu njihovog življenja na višu razinu, te čestitao svima koji su sudjelovali u ovom programu.   

imageSkupu se obratila i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci gđa. Željka Vicković koja je izrazila kako je zadovoljna i sretna što ima takvu Udrugu koja djeluje na ovom području. Centar je prepoznao ovaj program jer je to velika pomoć Centru i pomoć svim njihovim korisnicima koji su i članovi ove Udruge. Ravnateljica je naglasila da ovaj program ima dvostruku korist – pomoć mobilnom timu, tj. osobama s invaliditetom da uđu na tržište rada i da se osjećaju korisnim, da osjete korist rada, te s druge strane omogućavanje starijim osobama s invaliditetom da ostanu u svojoj primarnoj sredini. Nadalje, kao bitno istaknula je da se s ovim programom ušlo u sve Općine, a ne samo u grad Križevci, što znači da se omogućilo pružanje usluga čitavom stanovništvu nekadašnje Općine Križevci.
Na kraju konferencije prisutni korisnici programa istaknuli su zadovoljstvo programom i pruženim socijalnim uslugama. 

Ukratko o programu:

Program je financiran sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih

Programom se pružalo socijalne usluge korisnicima s težim stupnjem invaliditeta:

a) usluge pomoći u kući:
- organiziranje prehrane (nabavka i dostava živežnih namirnica, pomoć u pripremi obroka, pranje posuđa);
- pomoć u održavanju osobne higijene (presvlačenje krevetnine, pomoć u oblačenju i svlačenju, kupanje i zadovoljavanje drugih higijenskih potreba);
- obavljanje kućanskih poslova (pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrjeva i sl.);
- organiziranje pranja i glačanja rublja;

b) usluge pomoći izvan kuće:
- nabavka svakodnevnih potrepština u trgovini;
- uplata računa, predaje pisama;
- podizanje lijekova u ljekarni;

c) pratnju teže pokretnih osoba prilikom obavljanja neophodnih poslova izvan kuće:
- pratnja pri odlasku liječniku;
- pratnja pri odlasku u trgovinu;

d) razgovor i druženje

e) posredovanje između korisnika programa i institucija vezano uz ostvarivanje različitih prava.

Socijalne usluge pružao je mobilni tim (četiri člana/ice mobilnog tima - tri osobe s lakšim stupnjem invaliditeta i vozač).

Evaluacija programa vršena je putem “Upitnika za evaluaciju korisnosti usluge i zadovoljstvo socijalnom uslugom”, radi stjecanja uvida u osnovna obilježja korisnika programa i procjene opravdanosti pružanja ovog oblika socijalne usluge
Obradom Evaluacijskih upitnika ustanovljeno je:
• Da su korisnici sa aktivnostima usluge vrlo zadovoljni;
• Da su vrlo zadovoljni sa učestalošću i trajanjem usluge;
• Da su vrlo zadovoljni sa osobom koja im je pružala uslugu;
• Pridaju veliki značaj i korisnost konkretne usluge – kvalitetnije se hrane jer im netko redovno odlazi po namirnice; redovitije odlaze liječniku otkad imaju prijevoz i pratnju; imaju bolju higijenu i uređeni prostor u kući u kojoj žive; ne moraju često ići u grad otkad im članice mobilnog tima pomažu u rješavanju administrativnih poslova; higijena im se poboljšala otkako imaju pomoć mobilnog tima; i ostao/la je u svom domu jer ima podršku mobilnog tima.
• Poželjno je program proširiti i na druge usluge, poglavito one koji se tiču, radova na održavanju prostora u kojima korisnici obitavaju, uređenju okućnica, bunara i dr.;
• Upravo zbog težih fizičkih radova i strukovnih radova, potrebno je uključiti i komunalne službe Grada i Općina.
• Aktivirati, podržati i primijeniti modele solidarnosti i volonterstva.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"