Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
19

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE DIJELI POTICAJE ZA 35.000 NEZAPOSLENIH

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE DIJELI POTICAJE ZA 35.000 NEZAPOSLENIH

Objavljeno: 08.03.2012.

HRVATSKI zavod za zapošljavanje objavio je na svojim stranicama javni poziv za podnošenje zahtjeva za korištenje sredstava za poticanje zapošljavanja u ovoj godini.
Mjere koje će se provoditi uključuju potpore za zapošljavanje, potpore za samozapošljavanje,  potpore za usavršavanje, zatim obrazovanje nezaposlenih, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa te javne radove.
Potpore za zapošljavanje mogu ostvariti samo poslodavci koji ne bilježe pad nezaposlenosti u posljednjih 12 mjeseci, osim onih koji imaju prazna radna mjesta s opravdanim razlozima, poput otkaza radnika na vlastiti zahtjev ili odlaska u mirovinu. Potpore mogu ostvariti i poslodavci koji nemaju financijskih dugovanja na ime javnih davanja te poslodavci koji djeluju kraće od 12 mjeseci, a imaju zaposlenog najmanje 1 radnika unazad šest mjeseci.
imageNadalje, predmet ovog javnog poziva je dodjela potpora poslodavcima koji će zapošljavati isključivo mlade osobe bez radnog iskustva, dugotrajno nezaposlene osobe, osobe iznad 50 godina života, osobe s invaliditetom te posebne skupine nezaposlenih (hrvatski branitelji, roditelji 4 i više malodobne djece, samohrani roditelji, liječeni ovisnici).
Iznos koji je predviđen za navedene poticaje u ovoj godini iznosi 350 milijuna kuna. Poticaje iz proračuna za zapošljavanje, edukaciju i usavršavanje trebalo bi dobiti oko 35.000 osoba.
Ukoliko tražite posao i nalazite se u jednoj od ovih skupina, sada vam je možda savršena prilika da se prijavite za posao.
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za korištenje sredstava za poticanje zapošljavanja u 2012. godini, uvjeti i načini za korištenje sredstava za provođenje mjera u 2012. godini, kao i potrebna dokumentacija i obrasci zahtjeva dostupni su na web stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"