Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
17

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ZAPOČELE INFORMATIČKE RADIONICE U SKLOPU PROGRAMA “InPULS”, 05.12.2016.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ZAPOČELE INFORMATIČKE RADIONICE U SKLOPU PROGRAMA “InPULS”, 05.12.2016.

Objavljeno: 07.12.2016.

Udruga osoba s invaliditetom Križevci partner je Hrvatskom savezu udruga cerebralne i dječje paralize na trogodišnjem programu “InPULS“ financiranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (2014. – 2017.).

 

Polazna točka Informatičkih radionica je činjenica da osobe s invaliditetom i u normalnim gospodarskim uvjetima nemaju jednake startne pozicije na tržištu rada i radne snage. Jedan od načina pomoći je ojačati njihovu konkurentnost stjecanjem novih znanja i vještina s područja informacijskih tehnologija koja su danas vrlo tražena gotovo kod svih poslodavaca. Jedna od takvih vještina je i Europska računalna diploma ili ECDL koja predstavlja međunarodno priznat certifikat za korištenje osobnog računala napravljen s ciljem uspostavljanja jedinstvene norme osposobljenosti za korištenje osobnog računala za poslodavce i posloprimce.

 

Program ''InPULS'' osobama s cerebralnom paralizom i drugim oblicima invaliditeta pruža socijalnu uslugu Informatičkih radionica za povećanje konkurentnosti na tržištu rada.
Tečaj za ECDL operatera prema prilagođenom programu provode ovlašteni ECDL predavači. Ovakva vrsta usluge pruža se korisnicima kako bi ih se educiralo, osnažilo i kako bi se povećala njihova zapošljivost (konkurentnost) na tržištu rada. Po završetku tečaja polaznici Informatičkih radionica nadograđuju svoja znanja, vještine i kompetencije.

 

Sam program "InPULS", predstavila je g-đa. Božana Šurina iz Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize. Prisutne je pozdravila i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci, g-đa. Melita habdija, te Mario Stančić, djelatnik u Udruzi osoba s invaliditetom Križevci.

 

Tečaj se održava u Pučkom otvorenom učilištu Križevci u trajanju od 108 sati, od 05.12.2016. godine. Pohađajući tečaj i polagajući ispite polaznici se osposobljavaju za samostalno obavljanje poslova na računalu:

- unos podataka
- obrada teksta
- izrađivanje grafičke dokumentacije manjeg stupnja složenosti
- izrađivanje tablica, grafikona, kalkulacija
- korištenje Interneta.

 

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"