Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
16

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

UDRUZI INVALIDA KRIŽEVCI ODOBREN NASTAVAK TROGODIŠNJEG PROGRAMA

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

UDRUZI INVALIDA KRIŽEVCI ODOBREN NASTAVAK TROGODIŠNJEG PROGRAMA

Objavljeno: 20.06.2014.

Odlukom Ministarstva socijalne politike i mladih o raspodjeli sredstava za provedbu prve godine trogodišnjih programa (za razdoblje do 2014. - 2017. godine) udruga koje djeluju u području socijalne skrbi iz raspoloživih sredstava iz djela prihoda od igara na sreću za 2014. godinu, Udruzi invalida Križevci odobreno je 150.000,00 kn za prvu godinu programa "Mobilnim timom do pomoći i njege u kući osobama s težim stupnjem invaliditeta".

Tom Odlukom omogućen je nastavak pružanja usluga pomoći i njege u kući za korisnike (nastavak prethodnog trogodišnjeg programa 2011.- 2014.).

Ovaj program u bitnome pridonosi prevenciji institucionalizacije jer omogućava da osobe s invaliditetom, tj. osobe s težim stupnjem invaliditeta dobivaju svu potrebnu pomoć u vlastitom domu.  To podrazumijeva usluge i aktivnosti pomoći i njege u kući osobama s težim stupnjem invaliditeta u održavanju kućanstva (čišćenje, glačanje, pospremanje, pranje suđa), nabavku namirnica, odlazak po uputnice, recepte i lijekove, prijevoz kod liječnika, specijalističke preglede, rješavanje administrativnih poslova.

Ovim programom želimo doprinijeti smanjenju broja osoba s invaliditetom obuhvaćenih institucionaliziranim oblicima skrbi.
Kao bitna vrijednost ovog programa je i sam model po kojem osobe s lakšim stupnjem invaliditeta pomažu osobama s invaliditetom i starijim i nemoćnim osobama pružajući im usluge pomoći u kući.

S jedne strane zapošljavaju se osobe s lakšim stupnjem invaliditeta, a s druge osobe s invaliditetom i starije i nemoćne osobe ostaju u vlastitom domu i obitelji i dobivaju usluge koje su im potrebne.

Nositelj programa: Udruga invalida Križevci

Partner na programu je Centar za socijalnu skrb Križevci.

Predviđeno trajanje programa je lipanj 2014. - svibanj 2017.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"