Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
19

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

U “MJESECU POSVOJENJA” AKCIJA KOJOM SE ISTIĆE VAŽNOST POSVAJANJA

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

U “MJESECU POSVOJENJA” AKCIJA KOJOM SE ISTIĆE VAŽNOST POSVAJANJA

Objavljeno: 08.11.2016.

Tijekom studenoga, tzv. "Mjeseca posvojenja", udruga Adopta će prikazivati filmove, predstavljati knjige i brošure te održavati predavanja o problematici posvajanja, priopćeno je u ponedjeljak iz Adopte, neprofitne organizacije koju su osnovali posvojitelji i potencijalni posvojitelji.

Na Svjetski dan posvojenja, 9. studenoga, Adopta poziva građane da se priključe svjetskoj akciji kojom se ističe važnost posvajanja. Kako bi podržali posvojenje i obitelji nastale posvojenjem, na društvenim mrežama građani mogu objaviti fotografije dlana s nacrtanim smiješkom, poručili su iz udruge.

Dan prije Adopta će u svojim prostorijama prikazati kratak film sa svjedočanstvima triju posvojenih djevojaka. "Dora, Lucija i Margareta će, među ostalim, govoriti o posvojenju, želji da upoznaju biološke roditelje, s kojim se problemima posvojena djeca suočavaju, koliko je bitna kvalitetna komunikacija s posvojiteljima i sl.", priopćili su organizatori.

Predstavit će se nova tiskana izdanja priručnika Adopte "Kako pripremiti dijete za posvojenje", koji sagledava potrebe djeteta i posvojitelja, te brošura "Moja posvojiteljska obitelj". Film "Usvajanje odobreno", autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga kojeg je usvojila jedna belgijska obitelj, bit će prikazan 10. studenog u Adopti.

Građani se 22. studenoga u Adopti mogu uključiti u knjižni klub gdje će se govoriti o knjizi "Sedam navika uspješnih obitelji" Stephena R. Coveyja. Udruga organizira i predavanja za stručnu zajednicu o pripremi djeteta za posvojenje, ali i druženja s građanima.

Predstavljanje slikovnice "Mama za Koka" autorice Keiko Kasza održat će se u knjižnici Prečko 24. studenoga. Slikovnica, na djeci prihvatljiv način, govori o posvajanju i prihvaćanju različitosti, kaže se u priopćenju.

Hina

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"