Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
16

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

TJEDAN BORBE PROTIV TUBERKULOZE, 14.-21.09.2013.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

TJEDAN BORBE PROTIV TUBERKULOZE, 14.-21.09.2013.

Objavljeno: 14.09.2013.

Prema Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu (NN 71/10) tradicionalno se već dugi niz godina kao Zajednička akcija Hrvatskog Crvenog križa obilježava Tjedan borbe protiv tuberkuloze od 14. do 21. rujna, čime se želi informirati građane, oboljele osobe i članove njihovih obitelji o prevenciji i suzbijanju tuberkuloze u našoj zemlji.

Tim povodom provode se razne aktivnosti u radu društava Crvenog križa sa svrhom edukacije i širenja znanja o tuberkulozi te organiziraju zdravstveno-odgojna predavanja i javne akcije za građane. Za djecu, osim predavanja organiziraju se zanimljive likovne i literarne radionice nakon čega se postavljaju izložbe u školama pod nazivom "Zdravstveni kutić o tuberkulozi". U vrtićima se kroz igru djece usvajaju pravilne navike o održavanju osobne higijene i pranja ruku.

Sve aktivnosti u Tjednu borbe protiv tuberkuloze organiziraju se u dogovoru sa zdravstvenim suradnicima iz domova zdravlja, zavoda za javno zdravstvo kao i ostalim suradnicima u zajednici (nastavnici, socijalni radnici i dr.), a održavaju se u prostorima društava Crvenog križa, domovima zdravlja, knjižnicama ili drugdje u zajednici.

Glavne poruke Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) u borbi protiv tuberkuloze su izravno uključivanje članova zajednice na lokalnoj razini uz provođenje zdravstvenih, psiholoških i socijalnih aktivnosti. Dosad je na taj način u mnogim zemljama svijeta unaprijeđena pomoć oboljelim osobama i dostupnost liječenju, uz poseban doprinos protiv stigmatizacije i diskriminacije osoba koje žive s HIV-om i tuberkulozom.

Brošuru o tuberkulozi možete preuzeti ovdje.

Izvor: www.hck.hr

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"