Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
17

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

TEMATSKA SJEDNICA SAVJETA ZA RAZVOJ CIVILNOGA DRUŠTVA

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

TEMATSKA SJEDNICA SAVJETA ZA RAZVOJ CIVILNOGA DRUŠTVA

Objavljeno: 14.10.2013.

Druga sjednica Savjeta za razvoj civilnoga društva održana 9. listopada 2013. u prostorijama Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, tematski je bila posvećena financiranju organizacija civilnoga društva iz javnih izvora u 2014. godini. Sjednici je uz članove i zamjenike članova Savjeta bilo prisutno i dvadesetak zainteresiranih predstavnika organizacija civilnoga društva.

Nakon uvodnog predstavljanja inicijalnih prijedloga za financiranje projekata i programa organizacija civilnoga društva u 2014. godini, koja su planirala pojedina tijela državne uprave, i široke rasprave, zaključeno je da treba uskladiti sve izvore financiranja (državni proračun, sredstva od igara na sreću i fondove Europske unije), pri čemu treba osobito voditi računa o komponenti društvenog razvoja. Istaknuta je potreba veće participativnosti/sudjelovanja predstavnika organizacija civilnoga društva u određivanju prioriteta financiranja. Bilo je riječi i o prijedlogu novog modela provedbe natječaja za financiranje programa i projekata udruga, u kojem se u različitim fazama procesa, predviđa  sudjelovanje Ureda za udruge, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te regionalnih zaklada, koji je namijenjen tijelima državne uprave koja nemaju dovoljno svojih resursa za provedbu natječajnih procedura u cijelosti ili u pojedinim fazama.

Na sjednici je predstavljen i Prijedlog Zakona o udrugama koji je prihvaćen na sjednici Vlade Republike Hrvatske, 3. listopada 2013., u dijelu kojim se uređuje financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro i obavljanje gospodarskih djelatnosti udruga. Obzirom da o Zakonu predstoje još dva čitanja u Saboru, na sjednici je istaknuto da će biti još dovoljno vremena i prilika da se o pojedinim rješenjima izjasne i udruge i Savjet, a prijedlogom Zakona predviđeno je i donošenje Uredbe kojom se uređuju kriteriji, mjerila i postupci financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.

Na sjednici je također bilo riječi i o nacrtu Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija o kojem će za desetak dana biti otvoreno i javno savjetovanje.

 

Izvor: http://www.uzuvrh.hr

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"