Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
16

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

SVJETSKI DAN UNICEF-A, 11. PROSINAC

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

SVJETSKI DAN UNICEF-A, 11. PROSINAC

Objavljeno: 11.12.2011.

imageNakon osnivanja Svjetske organizacije Generalna skupština Ujedinjenih naroda, 11. prosinca 1946.godine osnovala je organizaciju za pomoć djeci – UNICEF (United Nations Children’s Fund). Zbog masovnog umanjivanja vrijednosti životnih šansi i povreda prava djeteta kao prvi korak je donesena “Povelja o pravima djeteta” 20. studenog 1959. godine.
UNICEF (Fond Ujedinjenih naroda za djecu) je vodeća svjetska organizacija koja brine o djeci, njihovim pravima i potrebama i djeluje u više od 150 zemalja gdje pomaže djeci da prežive i izgrade svoje potencijale od ranog djetinjstva do adolescencije. Organizacija se u cijelosti financira dragovoljnim prilozima vlada i fondacija, partnerstvima s poslovnim sektorom i sredstvima prikupljenim od građana (između ostalog, putem svjetski poznatih UNICEF-ovih čestitki).
UNICEF djeluje na temelju Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta. Njegova je temeljna zadaća da u suradnji s vladama, civilnim sektorom pomaže u promicanju, zaštiti i ostvarivanju prava djece.
Tri ključna područja djelovanja za djecu:
imageProgram UNICEF-a u razdoblju 2006.-2011. usmjeren je i dalje na udruživanje resursa u Hrvatskoj te promicanje i ostvarivanje prava djece pri čemu su definirana tri ključna područja djelovanja za djecu u našoj zemlji:

 • smanjivanje vršnjačkog nasilja te nasilja nad djecom u obitelji
 • poticanje, promicanje i podrška udomiteljstvu kao najboljem obliku skrbi za djecu koja ne mogu odrastati u svojim biološkim obiteljima
 • rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo
 • Uz navedena područja rada u Hrvatskoj, UNICEF nastavlja zagovarati prava djece u drugim zemljama te prikuplja sredstva za kriznu pomoć djeci svijeta.

   
   

  Natrag na arhivu vijesti
   

  Promotivni video Hedone d.o.o.

   

  Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

  Križevačka čokolaterija

  Križevačka čokolaterija

   

  Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"