Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA I CRVENOG POLUMJESECA, 8. SVIBNJA 2012.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA I CRVENOG POLUMJESECA, 8. SVIBNJA 2012.

Objavljeno: 08.05.2012.

imageOvogodišnji Svjetski dan Crvenog križa obilježava se pod sloganom «Mladi u pokretu». Polovica od 13 milijuna volontera Međunarodnog pokreta Crvenog križa su mladi ljudi koji imaju ključnu ulogu u promicanju solidarnosti i razvoju kulture mira i nenasilja.
Pod sloganom Mladi u pokretu na zagrebačkom je Zrinjevcu Hrvatski Crveni križ organizirao središnju proslavu Svjetskog dana Crvenog križa na kojoj je u subotu, 5. svibnja 2012. godine sudjelovalo gotovo 200 predstavnika, aktivista i volontera gradskih i općinskih društava Crvenog križa iz sedam županija. U društvu izvršnog predsjednika HCK Nenada Javornika posjetio ih je i resorni ministar zdravlja Rajko Ostojić, a okupljenim je Zagrepčanima i Zagrepčankama, osobito onim vremešnijim, ipak više od ministra zdravlja bila važnija briga za vlastito zdravlje pa su pohrlili iskoristiti priliku za besplatno mjerenje kapaciteta pluća (spirometrija), tlaka i razine šećera u krvi.
imageSvaka županije predstavljala je po jedno načelo pokreta Crvenog križa: humanost Istarska, neutralnost Osječko-baranjska, neovisnost Primorsko-goranska, neutralnost Zagrebačka, univerzalnost Krapinsko-zagorska, jedinstvo Splitsko-dalmatinska i dragovoljnost Vukovarsko-srijemska županija. Predstavnici, aktivisti i volonteri gradskih i općinskih društava predstavili su različite programe: Pula pružanje prve pomoći, Osijek, Darda i Đakovo rad s mladima i prema mladima, Novi Vinodolski, Krk, Opatija i Rijeka program likovne radionice Kulturom protiv droge, program za treću životnu dob 60+ i rad terenske jedinice, Zaprešić, Ivanić Grad i Velika Gorica program zaštite zdravlja građana, Krapina i Donja Stubica dobrovoljno davanje krvi i zaštita i spašavanje, Split spašavanje života na vodi te Vinkovci i Ilok program ranog otkrivanja karcinoma dojke, djelovanje u katastrofama i igrališta za djecu na minama okruženim mjestima. Svi ti programi te ostali od ukupno ih 42, istaknuto je na proslavi, provode se u cilju podizanja zdravstvene i ekološke kulture, unapređenja solidarnosti i međusobnog pomaganja.
Nakon središnje proslave na Zrinjevcu, u gradskim i općinskim društvima diljem Hrvatske Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježit će se 8. svibnja, a Tjedan Hrvatskog Crvenog križa od 8. do 15 svibnja.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"