Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Svibanj
25

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA I CRVENOG POLUMJESECA, 8. SVIBNJA 2012.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA I CRVENOG POLUMJESECA, 8. SVIBNJA 2012.

Objavljeno: 08.05.2012.

imageOvogodišnji Svjetski dan Crvenog križa obilježava se pod sloganom «Mladi u pokretu». Polovica od 13 milijuna volontera Međunarodnog pokreta Crvenog križa su mladi ljudi koji imaju ključnu ulogu u promicanju solidarnosti i razvoju kulture mira i nenasilja.
Pod sloganom Mladi u pokretu na zagrebačkom je Zrinjevcu Hrvatski Crveni križ organizirao središnju proslavu Svjetskog dana Crvenog križa na kojoj je u subotu, 5. svibnja 2012. godine sudjelovalo gotovo 200 predstavnika, aktivista i volontera gradskih i općinskih društava Crvenog križa iz sedam županija. U društvu izvršnog predsjednika HCK Nenada Javornika posjetio ih je i resorni ministar zdravlja Rajko Ostojić, a okupljenim je Zagrepčanima i Zagrepčankama, osobito onim vremešnijim, ipak više od ministra zdravlja bila važnija briga za vlastito zdravlje pa su pohrlili iskoristiti priliku za besplatno mjerenje kapaciteta pluća (spirometrija), tlaka i razine šećera u krvi.
imageSvaka županije predstavljala je po jedno načelo pokreta Crvenog križa: humanost Istarska, neutralnost Osječko-baranjska, neovisnost Primorsko-goranska, neutralnost Zagrebačka, univerzalnost Krapinsko-zagorska, jedinstvo Splitsko-dalmatinska i dragovoljnost Vukovarsko-srijemska županija. Predstavnici, aktivisti i volonteri gradskih i općinskih društava predstavili su različite programe: Pula pružanje prve pomoći, Osijek, Darda i Đakovo rad s mladima i prema mladima, Novi Vinodolski, Krk, Opatija i Rijeka program likovne radionice Kulturom protiv droge, program za treću životnu dob 60+ i rad terenske jedinice, Zaprešić, Ivanić Grad i Velika Gorica program zaštite zdravlja građana, Krapina i Donja Stubica dobrovoljno davanje krvi i zaštita i spašavanje, Split spašavanje života na vodi te Vinkovci i Ilok program ranog otkrivanja karcinoma dojke, djelovanje u katastrofama i igrališta za djecu na minama okruženim mjestima. Svi ti programi te ostali od ukupno ih 42, istaknuto je na proslavi, provode se u cilju podizanja zdravstvene i ekološke kulture, unapređenja solidarnosti i međusobnog pomaganja.
Nakon središnje proslave na Zrinjevcu, u gradskim i općinskim društvima diljem Hrvatske Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježit će se 8. svibnja, a Tjedan Hrvatskog Crvenog križa od 8. do 15 svibnja.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Klikom na sliku pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

WEB SHOP HEDONE d.o.o. KRIŽEVCI - KRIŽEVAČKE ČOKOLATERIJE

Klikom na sliku posjetite web shop Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Promotivni video EU projekta

Klikom na sliku pogledajte promotivni video EU projekta "Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav"

INA - SPONZOR

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Klikom na sliku pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"