Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
16

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

SVJETSKI DAN SKLERODERMIJE – 29.06.2016.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

SVJETSKI DAN SKLERODERMIJE – 29.06.2016.

Objavljeno: 21.06.2016.

Povodom nadolazećeg Svjetskog dana sklerodermije 29. lipnja Hrvatska udruga oboljelih od sklerodermije (HUOS) predstavlja promotivno-edukativni kratki video pod nazivom "Ruka u ruci za bolju budućnost" s ciljem podizanja svijesti o ovoj rijetkoj i neizlječivoj bolesti kao i životu oboljelih.

 

Ove godine  se predstavlja i promotivnim filmom „Ruka u ruci za bolju budućnost“ koji na slikoviti način kroz priču o princezi i zmaju dočarava život oboljelih od sklerodermije. Radnja ovog filma govori o životu oboljele žene, suživotu s oboljelom, važnosti podrške i ljubavi obitelji i bližnjih, hrabrosti i ustrajnoj borbi sa svakodnevnim posljedicama ove bolesti. Naglašava koliko  je važno oboljelima "dati ruku/ruku u ruci" i pružiti podršku, potporu, ohrabrenje, razumijevanje i ljubav.

 

Cilj kampanje je informativnim javnim aktivnostima približiti  i educirati građane  ovoj rijetkoj neizlječivoj bolesti. Sklerodermija  je bolest  koja posebice pogađa žene od 40. godine ali i djecu i muškarce. Osim dugog puta do dijagnoze svakodnevni su problemi u liječenju ove rijetke bolesti, socijalnoj skrbi, adekvatnoj fizikalnoj terapiji kao s ostvarivanju drugih prava.

 

U sklopu ovogodišnjeg Svjetskog dana sklerodermije pokrenuta je i online kampanja objavljivanja motiva „ruka u ruci“ i simbola ove bolesti – suncokreta putem fotografija  na društvenim mrežama pod hashtagovima #sklerodermija, #skleroderma, #rukauruci, #WSD16. Na rukama se prepoznaju prvi simptomi ove bolesti,  na njima su očite posljedice , stoga su oboljeli nerijetko osuđeni na nošenje rukavica i invaliditet.

 

Sklerodermija je autoimuna bolest koja uzrokuje tešku invalidnost i ugrožava kvalitetu života. Karakterizira ju gomilanje kolagena  lokalno ili na licu, trupu, rukama i nogama  i na unutarnjim organima. 2,5 milijuna ljudi diljem svijeta ima dijagnozu sklerodermmije za koju ne postoji lijek.

 

Hrvatska udruga oboljelih od sklerodermije (HUOS) je humanitarno udruženje bolesnika, njihovih obitelji i građana, čiji se rad temelji na principu uzajamne pomoći, solidarnosti i druženja. Jedna od aktivnosti udruge je i traženje jasnih planova vlada i kreatora zdravstvene politike na nacionalnoj i europskoj razini kako bi se poboljšao život osoba sa sklerodermijom.

 

Pozivamo vas da se uključite u podizanje svijesti o ovoj bolesti na način da svojim kanalima/medijem distribuirate/objavite ovaj kratki fim https://www.youtube.com/watch?v=GokpKdgem6w , kao i pozovete javnost da se uključe u promo kampanju „Ruka u ruci“ s hashtagovima  #sklerodermija #rukauruci. Sve informacije i aktivnosti pratite na http://www.huos.hr ili FB Hrvatska udruga oboljelih od sklerodermije.

 

Zajedno proširimo svijest o ovoj rijetkoj i neizlječivoj bolesti koja ugrožava kvalitetu života i obilježimo Svjetski dan sklerodermije!

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"