Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Lipanj
07

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

SVJETSKI DAN PARKINSONOVE BOLESTI, 11.04.2013.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

SVJETSKI DAN PARKINSONOVE BOLESTI, 11.04.2013.

Objavljeno: 11.04.2013.

Parkinsonova bolest druga je najčešća neurodegenerativna bolest, čiji simptomi variraju iz dana u dan, iz sata u sata, iz minute u minutu, a nastaje zbog gubitka ili degeneracije živčanih stanicaNajmanja strukturna i funkcionalna jedinica živih organizama sposobna za samostalan život i reprodukciju. u mozgu koje proizvode neurotransmiter dopamin, što rezultira oštećenjem kontrole pokreta. Bolest nije nasljedna, iako je opisano nekoliko obitelji u kojoj više članova ima simptome.
Iako smo stalno informirani o napretku i spoznajama o toj bolesti, još se ne zna kako spriječiti njezin nastanak i kako je u potpunosti izliječiti. Iako život s kroničnom neurološkom bolešću može biti težak, oboljeli od Parkinsonove bolesti obično nastavljaju aktivan i ispunjen život.

11. travnja 2013. godine od 11.00 do 13.00 sati na trgu Petra Preradovića pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja predstavnici udruge "Parkinson i mi" će uz podršku ministra zdravlja dr. Rajka Ostojića i gradonačelnika Milana Bandića građanima dijeliti informativne letke te crvene tulipane kao simbole borbe protiv Parkinsonove bolesti.

Od 17.00 do 19.00 sati održat će se javna tribina na temu Parkinsonove bolesti na adresi Kaptol 27. Na tribini će govoriti dr.sc.VLADIMIRA VULETIĆ, dr.med., neurolog, KB „Dubrava", ANTON GLASNOVIĆ, dr.med, neurolog KB "Dubrava", dr.sc.Doktor/doktorica znanosti – titula se stječe završavanjem poslijediplomskog studija iz jednog od polja temeljnih medicinskih znanstvenih grana. ANA BONETTII, prof. logoped, Edukacijsko- rehabilitacijski fakultet, MARIJA MILETIĆ,  bacc.physioth KB "Dubrava".

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Klikom na sliku pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

WEB SHOP HEDONE d.o.o. KRIŽEVCI - KRIŽEVAČKE ČOKOLATERIJE

Klikom na sliku posjetite web shop Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Promotivni video EU projekta

Klikom na sliku pogledajte promotivni video EU projekta "Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav"

INA - SPONZOR

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Klikom na sliku pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"