Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
17

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

SVJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE, 6.10.2018.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

SVJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE, 6.10.2018.

Objavljeno: 05.10.2018.

Udruga osoba s invaliditetom Križevci pridružila se i ove godine, postavljanjem info štanda s promotivnim materijalima, obilježavanju Svjetskog dana cerebralne paralize, koji se ove godine obilježava u subotu, 6. listopada 2018. godine.

 

Svjetski dan cerebralne paralize je pokret osoba s cerebralnom paralizom, njihovih obitelji i organizacija koje ih podržavaju, u više od 65 zemalja svijeta.
Vizija pokreta je osigurati djeci i odraslima s cerebralnom paralizom ista prava, pristup i mogućnosti u društvu.


Zajedno možemo napraviti da se to ostvari.

 

Cerebralna paraliza je kompleksan invaliditet koji traži interdisciplinarni pristup. Osobe s cerebralnom paralizom često su „nevidljive“ u društvu i isključene iz zajednice. Zbog toga pokret počinje s temom: JA SAM OVDJE!

Napravimo snažnu poruku koja započinje riječima: JA SAM OVDJE ... ili MI SMO OVDJE ... zagovarajmo promjene, ideje i slavimo dostignuća.

 

6 PODRUČJA ZA DJELOVANJE, IDEJE I PROSLAVU:


1. Javna svijest - Prekidanje neznanja i stigme koja se može stvoriti, izgradnjom istinskog razumijevanja onoga što je CP (i nije). Cilj nije ništa manje nego stvoriti kulturne promjene tako da svatko u društvu prihvaća ljude s CP kao braću, sestre i punopravne građane.


2. Građanska prava - Osiguranje da će vladini dužnosnici na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini prijeći prolazne procese i poduzeti konkretne akcije kako bi jamčili da su naša temeljna prava, naše državljanstvo i naše individualne mogućnosti stvarne i da nam ne mogu biti oduzete.


3. Dostupnost medicinskih i terapeutskih usluga - Najbolje informacije za dijagnozu, prevenciju i liječenje CP tako da liječnici i terapeuti mogu ranije donositi bolje odluke i pružiti svima s CP-om najbolju moguću pomoć u življenju što potpunijeg života.


4. Kvaliteta života - Najkorisniji savjeti, potpora i inspiracija za našu zajednicu, naše obitelji i druge koji nam pomažu. Ne samo da pomognemo svakom od nas "preživjeti" izazove, već da osiguramo da svi uspijemo i da pronađemo užitak i ispunjenje u životu.


5. Obrazovanje - Pomoći svim odgojiteljima stvoriti iskustvo koje će potaknuti širu zajednicu da prihvati ljude s CP-om i pruži obrazovanje članovima CP zajednice koja je jednaka svakom drugom građaninu društava u kojem živimo.


6. Doprinos društvu, uključujući zapošljavanje - Svatko od nas ima jedinstvenu sposobnost doprinosa ekonomski, umjetnički, društveno i / ili politički. Nesposobnost da se doprinosi nije samo stvar osobnog gubitka; to je pitanje lišavanja našeg cijelog društva i kulture, nečega što je bitno za njegovu sposobnost procvata.

 

ZAJEDNO MOŽEMO POBOLJŠATI ŽIVOT OSOBA S CEREBRALNOM PARALIZOM!

 

Štand Udruge su posjetili i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam g. Sandro Novosel, te tajnica gradonačelnika gđa. Melita Horvat

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"