Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

NAJAVA PRIKAZIVANJA DOKUMENTARNOG FILMA O RIJETKIM BOLESTIMA - 28.04.2016.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

NAJAVA PRIKAZIVANJA DOKUMENTARNOG FILMA O RIJETKIM BOLESTIMA - 28.04.2016.

Objavljeno: 26.04.2016.

Povodom obilježavanja Dana Grada Križevci, Udruga osoba s invaliditetom Križevci organizira prikazivanje dokumentarnog filma o rijetkim bolestima „Dan po dan“ dana 28.04.2016. u 18:00 sati u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci, Trg sv. Florijana 14, Križevci.

 

Dokumentarni film o rijetkim bolestima „Dan po dan“ projekt je Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, krovne organizacije za rijetke bolesti u Hrvatskoj, čija je Udruga osoba s invaliditetom Križevci članica. Film je izrađen u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom.

 

Obzirom da su rijetke bolesti one koje se javljaju na manje od 5 pojedinaca na 10.000 stanovnika, javnost pa čak i medicinski krugovi imaju jako malo znanja o njima.

 

Stoga je koncept dokumentarnog filma o rijetkim bolestima razvijen kako bismo podignuli svjesnost javnosti i svih osoba koje sudjeluju u pružanju skrbi oboljelima od rijetkih bolesti da oboljeli nisu "tamo neki ljudi" i da im treba pomoći da se maknu s margine društva. Nekada je samo malo dobre volje potrebno kako bi se oboljeli uključili u svakodnevni život zajednice te živjeli kvalitetnim životom.

 

U filmu su prikazane priče iz stvarnih života oboljelih od rijetkih bolesti i članova njihovih obitelji, kroz koje su vidljivi svi problemi s kojima se oni susreću u svakodnevnom životu. Iako su pojedine rijetke bolesti međusobno različite, problemi koji iz njihove rijetkost i nepoznavanja proizlaze slični su kod svih oboljelih.

 

Srdačno dobrodošli!

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"