Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

PREDSTAVLJANJE REZULTATA PROVEDBE NAGRAĐENE DRUŠTVENE INOVACIJE

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

PREDSTAVLJANJE REZULTATA PROVEDBE NAGRAĐENE DRUŠTVENE INOVACIJE

Objavljeno: 11.07.2015.

Udruga osoba s invaliditetom Križevci je u  četvrtak 9.srpnja 2015. održala završno predstavljanje rezultata provedbe nagrađene društvene inovacije u sklopu projekta "Chocolateria CRIS".

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva dodijelila je Udruzi osoba s invaliditetom Križevci drugu nagradu za društvene inovacije „I=d2a“ (ideja za Dobar Društveni angažman) za projekt „Chocolateria CRIS“ sa obrazloženjem:

"..inovativno se razmišlja i u Križevcima, mjestu u kojem je osnovano društveno poduzeće Hedona u kojem su većina zaposlenih osobe s invaliditetom. Analizom nezaposlenih radno sposobnih osoba s invaliditetom iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i udruge zaključeno je da je najveći broj osoba s invaliditetom školovan za djelatnost pripreme hrane i slastica. Logična i vrlo slatka ideja bila je da se pokrene proizvodnja čokolada i pralina. „Križevačka čokolaterija“ trenutno ima šest zaposlenika, od kojih je pet osoba s invaliditetom, s tendencijom otvaranja novih radnih mjesta u budućnosti i dopunu novih djelatnosti. Ova inovacija nudi  proaktivan, vrlo konkretan, dugotrajan i održiv način rješavanja problema zapošljivosti osoba s invaliditetom.  Njihov slogan je “Ne uskraćujte si užitak!”

 

Društvena inovacija financirana je sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

 

Kako je najveći broj osoba s invaliditetom školovan za djelatnost pripreme hrane i slastica, pokrenuta je proizvodnja čokolada i pralina, a ova inovacija nudi proativan, konkretan, dugotrajan i održiv način rješavanja problema zapošljavanja, što je i bio razlog za dobivanje nagrade.

 

Na predstavljanju je prisutne pozdravio predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić, dok su o projektu čokolaterije govorile Gorana Katalenić, direktorica i Sunčica Starinec, dipl.ing.prehrambene tehnologije, voditeljica proizvodnje.
U ime Grada podršku ovom projektu kao i cjelokupnom radu Udruge, dao je zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk.

 

 

 

 

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"