Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
16

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽANA SVEČANA DODJELA I POTPISIVANJE UGOVORA U SKLOPU NATJEČAJA IPA KOMPONENTA IV

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽANA SVEČANA DODJELA I POTPISIVANJE UGOVORA U SKLOPU NATJEČAJA IPA KOMPONENTA IV

Objavljeno: 22.08.2013.

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana je dana 21.08.2013. godine svečana dodjela i potpisivanje ugovora u sklopu natječaja ''Integracija skupina u nepovoljnome položaju u redoviti obrazovni sustav'', IPA komponenta IV, Razvoj ljudskih potencijala.
Cilj natječaja bio je: promicanje jednakih prilika u pristupu obrazovanju za skupine u nepovoljnome položaju kroz promicanje pružanja relevantnih usluga vrijednog više od 6.6 milijuna eura.
Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za 41 projekt uz predstavljanje projekata uručio je Ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović, uz  ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih g. Ivana Šutala i Pomoćnicu ministra gđu. Ankicu Nježić.
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović tom je prilikom istaknuo:
„Iako su u Republici Hrvatskoj  osigurani zakonski preduvjeti za promicanje i poštivanje prava nacionalnih manjina te prava osoba s invaliditetom i djece s teškoćama, kao i preduvjeti za njihovu uključenost i stvaranje jednakih mogućnosti u zajednici, svjesni smo činjenice da su upravo ta djeca i mladi ljudi često izloženi društvenom isključivanju, predrasudama, diskriminaciji pa čak i nasilju. Upravo mi, predstavnici javnih institucija, na nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini imamo najveću odgovornost. Ovo Ministarstvo provodi niz aktivnosti s ciljem da svako dijete dobije najbolje obrazovanje u skladu s njegovim interesima i sposobnostima.“
Ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih g. Ivan Šutalo čestitao je predstavnicima institucija, pozvao ih na zakonito trošenje sredstava,  te najavio radionicu koja će pomoći u implementaciji projekata.
Među dobitnicima bespovratnih sredstava bila je i ova Udruga sa projektom “Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav“ („Integration of children with disabilities from Križevci and surrounding area in the regular educational system”).
Na svečanom potpisivanju ugovora ispred partnera na projektu nazočio je Gradonačelnik Grada Križevaca g. Branko Hrg, te ispred nositelja projekta Predsjednik Udruge invalida Križevci g. Petar Gatarić i administrativni referent Mario Stančić. 
Specifični ciljevi projekta: Poboljšanje socijalnog uključivanje djece s teškoćama u redovni sustav obrazovanja, kako bi se poboljšale obrazovne mogućnosti za djecu s teškoćama te kvaliteta obrazovanja. Omogućiti djeci s teškoćama fizički pristup učionicama. Pomoć odgojno obrazovnim ustanovama pri razvijanju programa prilagođenih djeci s teškoćama te edukacija osoblja.

Partneri u projektu:

1. Grad Križevci

2. Dječji vrtić Križevci 

3. Osnovna škola "Vladimir Nazor" Križevci

4. Osnovna škola "Ljudevit Modec" Križevci

5. Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci 

6. Gradska knjižnica "Franjo Marković" Križevci


Projekt je vrijedan 247.178,00 EUR, od čega se iz sredstava EU sufinancira 95% tj. 234.819,10 EUR.

 

 

 

 

 

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"