Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA, 11.12.2015.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA, 11.12.2015.

Objavljeno: 14.12.2015.

U organizaciji nositelja projekta Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize održana je završna konferencija projekta „Osnaživanje obitelji i djece s teškoćama u razvoju“, u petak 11. prosinca 2015.godine, u hotelu Antunović, Zagreb. Projekt „Osnaživanje obitelji djece s teškoćama u razvoju“, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda (ESF) unutar programa „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza II“, ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, broj HR.2.3.03-0012.“ Iznos projekta je 197.526,60 €, od čega je 88,08 % sufinancirano bespovratnim sredstvima iz ESF-a, dok je preostalih 11,92 % sufinancirano od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i nositelja projekta Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize. Trajanje projekta je 18 mjeseci, od 21. lipnja 2014. do 20. prosinca 2015. godine.

Cilj projekta je prevencija institucionalizacije djece s teškoćama u razvoju, a projektne aktivnosti odnose se na pružanje socijalnih usluga psihosocijalne podrške(patronaže) i organiziranje Dnevnog centra s uslugom „Odmor od skrbi“  koje se provode u tri županije; Bjelovarsko-bilogorskoj, Koprivničko-križevačkoj i Sisačko-moslavačkoj te u Gradu Zagrebu.
U navedenim županijama zaposleno je i educirano 6 stručnih suradnika koji su provodili socijalne usluge obiteljima djece s teškoćama u razvoju. Na projektima je  u konačnici sudjelovalo 23 obitelji, 109 roditelja i 57-ro djece, jer je broj bio ograničen, a prema stvarnoj potrebi po županijama broj je daleko veći.

Na konferenciji su predstavljena iskustva korisnika i rezultati projekta od strane nositelja projekta Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize i projektnih partnera: Centra za rehabilitaciju Zagreb - podružnica Sloboština, Udruge invalida Križevci, Udruge tjelesnih invalida Bjelovar te Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

Nakon pozdravne riječi predsjednika Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize i (HSUCDP)Rafaela Pejčinovića, sudionicima se obratio gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korošec s riječima podrške u nastojanjima da se socijalne usluge projekta nastave provoditi u lokalnim zajednicama. U nastavku konferencije u ime HSUCDP-a rezultate projekta predstavila je voditeljica projekta Martina Jurišić, zatim su iskustva projekta podijelili projektni partneri u prezentacijama: „Edukacija i Supervizija stručnih suradnika Sloboština“ od strane Centra za rehabilitaciju Zagreb Podružnica Sloboština koju je predstavila klinički psiholog Tamara Kralj; „Mala kuća-Velika pomoć“, u ime Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, voditeljica stručne službe Aleksandra Milković; Udruga tjelesnih invalida Bjelovar s prezentacijom „Iskustva u uvođenju nove usluge u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji“, stručne suradnice projekta Nikolina Posuda i Matea Pleskalt i Udruga osoba s invaliditetom Križevci „Osnaživanje obitelji i djece s teškoćama u razvoju na području grada Križevca i okolnih općina“ predstavile su stručne suradnice  Slađana Milak i Maja Meić.
Predstavnici korisnika socijalnih usluga projekta, roditelji djece s teškoćama u razvoju Slobodanka Pećar, Martina Bermanec i Ana Alapić u svojim izlaganjima ukazali su na svoje iskustvo,važnost i potrebu kontinuiranog pružanja i osiguravanja socijalnih usluga psihosocijalne podrške(patronaže),usluga rane intervencije i usluga organiziranih u Dnevnim centrima tzv. „odmor od skrbi“. „Odmor od skrbi“ daje priliku roditeljima djece s teškoćama u razvoju da što kvalitetnije organiziraju radne i obiteljske obaveze, dok djeca  kroz korisnu okupacijsku terapiju, provode vrijeme u dnevnim centrima pod vodstvom educiranih stručnjaka.
U sklopu projekta potpisan je „Protokol o podršci djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima“, kojeg su potpisali predstavnici svih relevantnih institucija koji mogu omogućiti da se socijalne usluge nakon završetka projekta nastave provoditi u županijama. Protokol su potpisali župan Bjelovarsko –bilogorske županije Damir Bajs, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček, gradonačelnik Grada Petrinja Darinko Dumbović, župan Koprivničko-

križevačke županije Darko Koren gradonačelnik Grada Križevca Branko Hrg i predsjednik HSUCDP-a, Rafael Pejčinović.

Na završetku konferencije predsjednik HSUCDP-a, Rafael Pejčinović i izvršna direktorica Mirjana Markovinović, podijelili su stručnim suradnicima projekta Potvrdnice o edukaciji te Zahvalnice svim suradnicima koji su zaslužni za uspješnu provedbu projekta „Osnaživanje obitelji i djece s teškoćama u razvoju“.

Na konferenciji su prisustvovali, predstavnica Bjelovarsko –bilogorske županije Đurđica Ištef Benčić; gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korošec; zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Lidija Novosel, u ime gradonačelnice Grada Siska, Goran Grgurač, u ime gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Čirkinagić, predstavnici ustanova socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, nacionalnih saveza i udruga osoba s invaliditetom, predstavnici sveučilišta i škola, roditelji i djeca s teškoćama u razvoju i predstavnici medija.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"