Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
19

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA EU PROJEKTA “DEQUAL”, 07.10.2015.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA EU PROJEKTA “DEQUAL”, 07.10.2015.

Objavljeno: 09.10.2015.

Dana, 07.10.2015. u hotelu "Bunčić" u Vrbovcu održana je završna konferencije projekta „Deinstitucionalizacija i prevencija institucionalizacije osoba s intelektualnim teškoćama putem podizanja razine kvalitete usluga u udomiteljstvu - DEQUAL“.

Na završnoj konferenciji ipred partnera Udruge osoba s invaliditetom Križevci sudjelovali su: Mario Stančić, administrativni referent i Slađana Milak, projektni asistent.

Projekt "DEQUAL" sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda. Ugovorno tijelo je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Vrijednost projekta je 246.538,97 EUR, od čega 80,49% sufinancira EU. Projekt je započeo u travnju 2014. godine i trajati će 18. mjeseci.

Nositelj projekta je Centar za rehabilitaciju Stančić, a partneri na projektu su: Centar za socijalnu skrb Vrbovec, Centar za socijalnu skrb Križevci, Udruga osoba s invaliditetom Križevci i Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Križevci.

 

Osnovni cilj projekta: doprinjeti socijalnom uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama s područja Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije kroz jačanje kapaciteta udomiteljskih obitelji. Deinstitucionalizacija i prevencija institucionalizacije osoba s intelektualnim teškoćama. Podizanje kvalitete življenja osoba s intelektualnim teškoćama i popularizacija udomljavanja.

 

Specifični ciljevi: Jačanje kapaciteta udomiteljskih obitelji na području Zagrebačke i Koprivničko-Križevačke županije, prevencija institucionalizacije i osnaživanje procesa deinstitucionalizacija osoba s intelektualnim teškoćama, osnivanje i edukacija 2 mobilna tima za pružanje podrške udomiteljima, osnivanje 2 Kluba za osobe s intelektualnim teškoćama u zajednici, poboljšanje kvalitete življenja za udomljene osobe te povećanje broja specijaliziranih udomitelja.

 

Na završnoj konferenciji predstavljene su sve aktivnosti provedene u sklopu projekta, te sami rezultati projekta.

Svaki od partnera u projektu iznio je svoje aktivnosti u projektu i ostvarene rezultate.

Ispred Ministarstva socijalne politike i mladih, g-đa. Ana Butković predstavila je stanje i perspektivu udomiteljstva u RH.

Prikazan je i kratki film napravljen u sklopu projekta.

 

 

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"