Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽANA SEDMA SJEDNICA MEĐURESORNOG POVJERENSTVA, 14.10.2013.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽANA SEDMA SJEDNICA MEĐURESORNOG POVJERENSTVA, 14.10.2013.

Objavljeno: 14.10.2013.

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić, danas je u Banskim dvorima održana sedma sjednica Međuresornog povjerenstva za koordinaciju politike financiranja projekata i programa udruga iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Na sjednici su predstavljeni planovi financiranja programa i projekata udruga iz javnih izvora u 2014. godini. Posebno je istaknuto da bi natječaji za financiranje programa udruga u 2014. trebali biti oblikovani na način da izravno pridonose dugoročnim strateškim razvojnim ciljevima Republike Hrvatske vezanima uz smanjenje siromaštva i jačanje socijalne uključenosti, smanjenje regionalnih nejednakosti i osiguranje kvalitetnih uvjeta života, te veću zaposlenost i rast temeljen na korištenju vlastitog znanja.

U svrhu bolje koordinacije prioriteta i postizanja boljih učinaka, dogovoreno je objedinjavanje natječaja različitih državnih tijela za područje borbe protiv droga i drugih oblika ovisnosti te objedinjavanje natječaja za područje prevencije nasilja nad djecom i mladima. Nadalje, imajući u vidu predstojeća ulaganja iz Europskog socijalnog fonda, naglašena je važnost većeg usmjeravanja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na natječaje za institucionalne podrške organizacijama civilnog društva u raznim područjima djelovanja. Istaknuta je dodatna potreba jačanja sposobnosti regionalnih zaklada u svrhu snažnije decentralizacije sustava financiranja programa udruga te veće regionalne uravnoteženosti razvoja civilnog društva. Konačno, iskazana je podrška daljnjem ulaganju sredstava Nacionalne zaklade u svrhu premošćivanja preprema međufinanciranja EU projekata koje provede organizacije civilnog društva.

Na sjednici je prihvaćen Prijedlog izdvajanja iz dijela prihoda od igara na sreću za projekte i programe udruga u 2014. izrađen na temelju provedenih analiza dosadašnjeg utroška sredstava i dostavljenih očitovanja državnih tijela o prioritetnim ulaganjima u 2014. Prihvaćenim prijedlogom osiguravaju se, između ostalog, dodatna sredstva za provedbu programa pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju, kao i za provedbu mjera nacionalne politike za mlade. Temeljem usuglašenih prioriteta očekuje se usvajanje Vladine Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2014. godinu.

 

Izvor: http://www.uzuvrh.hr

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"