Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUGE OSOBA S INVALIDITETOM KRIŽEVCI, 14.12.2018.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUGE OSOBA S INVALIDITETOM KRIŽEVCI, 14.12.2018.

Objavljeno: 20.12.2018.

Dana 14.12.2018. godine u hotelu "Kalnik" Križevci održana je Redovna godišnja izvještajna Skupština Udruge osoba s invaliditetom Križevci.

 

Skupštinu je otvorio predsjednik Udruge g. Petar Gatarić, te iznio članovima Skupštine sva izvješća i planove za naredno razdoblje.

Na redovnoj godišnjoj izvještajnoj Skupštini usvojeni su:

 

    - Izvješće o radu Udruge u 2018. godini


    - Izvješće o završnom računu za 2017. godinu


    - Financijsko izvješće Udruge u proteklom razdoblju


    - Izvješće Nadzornog odbora za 2018. godinu


    - Izvješće Suda časti za proteklo razdoblje


    - Operativni plan Udruge za 2019. godinu


    - Financijski plan Udruge za 2019. godinu

 

U izviješću u radu predsjednik Udruge Petar Gatarić naveo je brojne projekte i programe, među kojima su: projekt “Aktivno starenje – pomoć starijim osobama u svakodnevnim životnim potrebama”, “Mobilnost osoba s invaliditetom”,  “Osobni asistent”, “Izrazi se kreativno i rekreativno i budi shvaćen i prihvaćen”, “Usluge osobne asistencije II”, “Usluge osobne asistencije III”, “Aktivni i uključeni – mobilnošću do zaposlenja”, “Kreativne radionice”, a prijavljen je i projekt “Mreža socijalnih usluga za osobe s invaliditetom - SocioNet”.

 

Zaposlenici udruge sudjelovali su na edukacijama, radionicama, okruglim stolovima, a putem udruge vrši se redovito servisiranje i informiranje članova. Obilazili su članove koji su bili u teškom materijalnom, socijalnom i zdravstvenom stanju kod kuće i u bolnici, surađivali s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu u pružanju pravne pomoći.

 

Putem Udruge osoba s invaliditetom Križevci u prošloj godini prosječno su bile zaposlene 33 osobe, od toga 15 osoba s invaliditetom. Trenutno je zaposlena 31-na osoba. Posebno je poznato socijalno poduzetništvo križevačke Udruge osoba s invaliditetom, odnosno tvrtka Hedona čija djelatnost je proširena s Choco barom i kioskom. Hedona je poznata širom Hrvatske, a predstoji uređenje novog suvremenog pogona tako da će se proizvodnja slastica moći još razvijati i zapošljavati još radnika, posebno osoba s invaliditetom.

 

U ime Grada Križevaca članove Udruge pozdravio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel:

 

“Ovo je jedna od udruga sa kojom se svi ponosimo u gradu, ali i šire zbog aktivnih članova, ali i zapošljavanja, posebno osoba s invaliditetom te time promiče vrijednosti našeg Grada. Jedna je od najuspješnijih udruga u korištenju sredstava EU, a Grad će i dalje pomagati rad udruge” – kazao je Sandro Novosel istakavši da će se i kroz donošenje Strategije razvoja za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom raditi na povećanju kvalitete života osoba s invaliditetom u našoj zajednici.

 

Saborski zastupnik Branko Hrg kazao je:


“Imamo jedan biser u gradu Križevcima. Ova udruga je poznata diljem Hrvatsk sa svojim socijalnim poduzećem Hedona. O njoj često govorimo i u saboru, saborska zastupnica Ljubica Lukačić koja je također iz našeg grada i ja. Ni zaposleni u ustanovama nisu postigli to što je postigla ova udruga. Zahvalan sam svima koji su kroz 19 godina utkali dio rada i energije u udrugu . Posebnost je što Udruga osoba s invaliditetom kroz poduzeće Hedona zapošljava osobe s invaliditetom, ali i ostale osobe. Opremanjem prostora djelatnost će se proširiti i omogućiti još zapošljavanja. Puno toga se promijenilo svih ovih godina u senzibiliziranju javnosti za osobe s invaliditetom, zato je potrebno još jače podupirati udrugu. Ponosan sam na ovu udrugu, budite skupa, držite se zajedno” – kazao je Branko Hrg.

 

Obratila se i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović koja je istakla dobru suradnju s Udrugom koja će se i ubuduće nastaviti.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"