Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
19

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA “USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE II”, 24.05.2017.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA “USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE II”, 24.05.2017.

Objavljeno: 25.05.2017.

U srijedu, 24. svibnja 2017. godine u Križevcima, u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci, Trg Sv. Florijana 14, Udruga osoba s invaliditetom Križevci održala je početnu konferenciju projekta „Usluge osobne asistencije II“.

 

Konferencijom se upriličio početak provedbe projekta koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“

 

Udruga osoba s invaliditetom Križevci je ujedno i nositelj projekta.

 

Na konferenciji prezentiran je cjelokupan projekt kao i predviđene aktivnosti.

 

Dobrodošlicu svima poželio je predsjednik Udruge g. Petar  Gatarić istaknuvši kako su u suradnji s Gradom Križevcima uslugu osobnih asistenata pokrenuli još 2006. godine te potom uputio zahvalu gradonačelniku na stalnoj potpori.
Ovaj projekt detaljnije je predstavio njegov voditelj Mario Stančić posebno naglasivši kako je kroz njega obuhvaćeno 10 osoba s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta, a dodatno je još 5 osoba obuhvaćeno kroz nacionalni projekt.

 

Čestitke na još jednom projektu uputio je gradonačelnik grada Križevaca g. Branko Hrg istaknuvši kako su Grad Križevci bili prvi u Republici Hrvatskoj koji su 2006. godine pokrenuli ovakav program: "Udruga osoba s invaliditetom je napravila možda i najviše od svih naših ustanova i udruga na ovom području. Danas Grad izgleda puno drugačiji, danas je on dostupniji, otvoreniji i senzibiliziran za osobe s invaliditetom, a svega toga ne bi bilo da se 1999. godine nije osnovala ova Udruga. Počašćen sam što sam vodio osnivačku skupštinu."
Čestitkama na novom projektu pridružila se i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović  koja je još jednom naglasila važnost senzibilizacije kad je riječ o osobama s invaliditetom i istaknula kako je Centar otvoren za suradnju.

Svoja iskustva prenijeli su i sami korisnici kao i osobni asistenti koji su kroz ovaj projekt zaposleni.

 

Ovaj projekt obuhvaća osiguravanje usluga osobnih asistenata i na taj način pruža preduvjete za neovisan život osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i osobama s intelektualnim teškoćama. Usluga osobne asistencije se osigurava za 10 korisnika kojima su te usluge neophodno potrebne.

 

Projektom se pruža potpora neovisnom življenju što uključuje: pravo na izbor, donošenje odluka, kontrolu vlastitog življenja, odgovornost za donošenje odluka i pravo na pogrešku.

 

 

Ukupno predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseci.

 

Projekt vrijednosti 1.355.670,91 kn sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.
 

 

Iznos EU potpore: 1.355.670,91 kn

 

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"