Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
16

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA “POMOZIMO JEDNI DRUGIMA II”, 24.10.2016.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA “POMOZIMO JEDNI DRUGIMA II”, 24.10.2016.

Objavljeno: 25.10.2016.

Dana 24.10. 2016. godine u Maloj vijećnici Grada Križevaca održana je početna konferencija projekta “Pomozimo jedni drugima II“ kao nastavak aktivnosti koje su se provodile i u prethodnoj 2015./2016. školskoj godini.

Na početnoj konferenciji sudjelovao je i Mario Stančić - administrativni referent, Udruge osoba s invaliditetom Križevci.

Nositelj projekta je Grad Križevci, a projektni partneri su: OŠ Ljudevita Modeca Križevci, OŠ “Vladimir Nazor“ Križevci i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, te Križevački poduzetnički centar d.o.o.

U školskoj godini 2016./2017. za učenike koji imaju poteškoće u praćenju nastave na području grada Križevaca osigurano je sveukupno 16 pomoćnika u nastavi.
Grad Križevci kao nositelj projekta osigurao je 8% od ukupne vrijednosti projekta odnosno 72.603,90 kuna, a ostatak od 92% odnosno 834.944,79 kune osigurano je putem bespovratnih sredstava iz EU fondova.
Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi naglasio je komponentu održivosti projekta kroz vrijeme budući da je učenicima svake godine potrebna pomoć pomoćnika u nastavi uz želju da se u budućnosti donese prihvatljiva zakonska regulativa koja bi uređivala taj odnos. Ravnatelji križevačkih osnovnih škola i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju zahvalili su Gradu na ukazanoj potpori u svoje ime i ime svih učenika kojima je ovakav oblik pomoći potreban.
Gradonačelnik Branko Hrg pohvalio je međusobnu suradnju projektnih partnera i Grada, zahvalio se na uloženom trudu svim pomoćnicima u nastavi te zaključio kako se bogatstvo društva mjeri spremnošću svih nas da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, a ovim projektom svakako dokazujemo da smo uvijek otvoreni za pomoć.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"