Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
17

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA, 12.11.2018.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA, 12.11.2018.

Objavljeno: 13.11.2018.

U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci, u ponedjeljak 12. studenoga 2018. održana je početna konferencija za javnost projekta  „Aktivni i uključeni – mobilnošću i senzibilnošću do zaposlenja“, čiji je nositelj Udruga osoba s invaliditetom Križevci, a partner na projektu je Centar za socijalnu skrb Križevci.

 


Ovim projektom, osobama s invaliditetom i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućeno je stjecanje novih kompetencija za tržište rada, te da budu osnaženi za tržište rada i aktivno traženje posla putem motivacijskih radionica i osposobljavanja na računalima. Putem kampanje promicanja jednakih mogućnosti za osobe s invaliditetom i promicanja prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom podignuti će se razina svijesti javnosti u Križevcima, a i šire.

 

 


Konferenciju je otvorio i prisutne pozdravio predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić, koji je istaknuo kako je rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom kompleksno područje, koje zavrjeđuje posebnu pažnju s obzirom da rad pruža osjećaj osobne, obiteljske i društvene korisnosti i uključenosti.

 


Voditeljica projekta, Ivana Hrg Matušin predstavila je projekt te istaknula kako poslodavci uglavnom nisu svjesni mjera i financijskih poticaja koji postoje, a osim toga imaju i predrasude o učinkovitosti osoba s invaliditetom na radnom mjestu. Projektom se želi povećati osviještenost poslodavaca o prednostima zapošljavanja osoba s invaliditetom i predviđenim mjerama za njihovo zapošljavanje.

 


Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci, gđa. Sanja Jakopović, istaknula je zadovoljstvo što je Udruzi odobren još jedan projekt iz EU fondova kao i da su prepoznali ciljane skupine osoba kojima je potrebna podrška. Prvenstveno se to odnosi na mlade, koji su na izlasku iz alternativne skrbi, gdje državne institucije imaju izazov u pronalaženju modaliteta kako te osobe osnažiti i kako im pružiti podršku. Upravo ovaj projekt doprinosi jednakim mogućnostima, jer omogućuje osobama s različitim vrstama invaliditeta sudjelovanje u projektu. -istaknula je ravnateljica Jakopović.

 

 


Prigodnim riječima prisutnima su se obratili i Željka Koluder Vlahinja, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti, Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca, Branko Hrg, saborski zastupnik, Vesna Kuterovac, predstojnice Područnog ureda Križevci HZZ-a,  Valerija Kramar Mihalić, suradnica u projektu te Ankica Ivančan i Sanela Štubelj.

 


Projekta je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, a vrijedan je 516.702.53 kn. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"