Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽANA PANEL RASPRAVA NA TEMU “PROBLEMI OSOBA S INVALIDITETOM U ZRAČNOM PRIJEVOZU”

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽANA PANEL RASPRAVA NA TEMU “PROBLEMI OSOBA S INVALIDITETOM U ZRAČNOM PRIJEVOZU”

Objavljeno: 13.02.2017.

U konferencijskoj dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci dana 11.02.2017. godine održana je javna panel rasprava na temu “Problemi osoba s invaliditetom u zračnom prometu“ s ciljem osvješćivanja problematike s kojom se osobe s invaliditetom susreću prilikom korištenja usluga avio kompanija, od trenutka dolaska u zračnu luku pa sve do dolaska na odredište.

 

 

Panel raspravi prisustvovali su stručnjaci koji su svojim radnim ali i životnim iskustvom iskristalizirali probleme s kojima se susreću ne samo osobe s invaliditetom već i osobe s intelektualnim teškoćama te način njihova rješavanja. Svoje iskustva s prisutnima podijelili su: saborska zastupnica g-đa. Ljubica Lukačić, zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom g. Darijo Jurišić, stručna suradnica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH, g-đa. Marica Mirić, predstavnica tvrtke Ulix Jelena Sabolek, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci g. Petar Gatarić te Siniša Kekić, suradnik tvrtke Ulix.

 

 

Nedostatak educiranosti osoblja u zračnim lukama, problem prijevoza invalidskih kolica prilikom leta i česti gubitak istih nakon sletanja na odredište, neprilagođenost javnog prijevoza potrebama osoba s invaliditetom i nedostupnost informacija u pogledu putnog osiguranja, samo su neki od problema koji osobama s invaliditetom uzrokuju stres i neizvjesnost. Nameće se potreba jasne hijerahijske odgovornosti te izbjegavanje dosadašnje prakse da avio kompanije određuju pravila postupanja i smještaja osoba s invaliditetom jer osobe s invaliditetom nisu socijalni slučajevi već klijenti/kupci kao i svi drugi.

 

 

Prisutnima se obratio župan Koprivničko-križevačke županije g. Darko Koren skrenuvši pozornost na važnost našeg djelovanja prilagođavanjem okoline osobama s invaliditetom što je ujedno i preduvjet veće ravnopravnosti u društvu.
Gradonačelnik Grada Križevaca g. Branko Hrg osvrnuo se i pohvalio rad ove Udruge, te pozvao sve prisutne da uvijek budu otvorenog srca prema incijativama kao što je ova jer samo zajedništvom i podrškom možemo pokrenuti pozitivne promjene.

 

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"