Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
17

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA 5. SAZIVA SAVJETA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA 5. SAZIVA SAVJETA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA

Objavljeno: 09.07.2013.

Prva, konstituirajuća, sjednica Savjeta za razvoj civilnog društva održana je u petak, 5. srpnja 2013., u zgradi Vlade Republike Hrvatske. Nakon višemjesečnog postupka isticanja kandidata i izbora novih članova i njihovih zamjenika, predstavnika udruga i drugih organizacija civilnoga društva, predstavnika ministarstava i ureda Vlade te predstavnika sindikata, zaklada i udruge poslodavaca, na 95. sjednici Vlade RH održanoj 6. lipnja 2013., imenovani su članovi/ice i zamjenici/e novog, petog saziva Savjeta za razvoj civilnog društva, među kojima i naši kandidati Melita Filipec (član) i Mario Stančić (zamjenik) ispred organizacija koje djeluju u području skrbi o osobama s invaliditetom. Melita Filipec sujelovala je na konstituirajućoj sjednici Savjeta za razvoj civilnog društva.

Na sjednici je, uz manje izmjene, usvojen Poslovnik Savjeta za razvoj civilnog društva. Nakon javnog isticanja kandidata, za predsjednicu je izabrana gđa Željka Leljak Gracin iz Zelene akcije (koju su zajednički predložili članovi iz sektora kulture, mladih, demokratizacije, vladavine prava i razvoja obrazovanja, zaštite i promicanja ljudskih prava te zaštite okoliša i održivog razvoja), a za zamjenika predsjednice izabran je g. Milan Frenštacki Živković iz Ministarstva kulture kao predstavnik tijela državne uprave i ureda Vlade RH.

Na sjednici su predstavljeni napredak u provedbi Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva od 2012. do 2016. godine te Izvješće o financiranju projekata i programa organizacija civilnog društva iz javnih izvora u 2012. godini.

Na sjednici su prisustvovali i neki od hrvatskih predstavnika u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru (EGSO): gđa Violeta Jelić iz Hrvatske obrtničke komore i g. Toni Vidan iz Zelene akcije kao gosti, te gđa Marija Hanževački koja je ujedno i članica Savjeta. Oni su najavili aktivnosti EGSO-a te predložili buduće modele komunikacije između EGSO-a i Savjeta za razvoj civilnog društva.

Sljedeća sjednica Savjeta održat će se krajem kolovoza (početkom rujna). Sve relevantne informacije o radu Savjeta, članovima/icama, radnim tijelima i njihovim aktivnostima možete redovno pratiti na web stranicama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"