Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
17

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽANA KAMPANJA “ZA POKRET” I OBILJEŽEN NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽANA KAMPANJA “ZA POKRET” I OBILJEŽEN NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Objavljeno: 22.09.2016.

Povodom Europskog tjedna mobilnosti, Udruga osoba s invaliditetom Križevci uključila se u Kampanju Saveza društva distrofičara Hrvatske „Za pokret“, dana 22.09.2016. godine od 9:00 – 12:00 sati na Nemčićevom trgu u Križevcima. Tom prilikom predstavili smo zanimljive radove s kreativnih radionica članica i članova Udruge osoba s invaliditetom Križevci i dijeliti promotivni promidžbeni materijal, te predstaviti široj javnosti važnost i način uporabe uređaja za iskašljavanje.
S obzirom da nemogućnost iskašljavanja sekreta kod osoba s mišićnom distrofijom vrlo često dovodi do plućnih infekcija, pa i smrtnosti, stoga se ova Udruga zajedno sa Savezom društava distrofičara Hrvatske zalaže za uvrštavanje istog u Pravilnik i na listu Ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a.
U ovogodišnjoj kampanji „Za pokret“ izabran je uređaj za iskašljavanje jer se želi promijeniti kvaliteta života osoba s mišićnom distrofijom.
Ovom Kampanjom želimo pridonijeti izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom kao standard koji je RH uspostavila ratifikacijom Konvencije UN o pravima osoba s invaliditetom.

Kampanju su u ime Grada podržali gradonačelnik grada Križevaca, g. Branko Hrg i zamjenici Tomislav Katanović i Ivan Vuk. Tom je prigodom gradonačelnik zahvalio Udruzi na svim dosadašnjim i budućim akcijama kojima se podiže kvaliteta života osoba s invaliditetom te je naglasio kako im Grad uvijek stoji na raspolaganju u pružanju bilo kojeg oblika pomoći.

 

Također,  Udruga osoba s invaliditetom Križevci uključila se i ove godine u obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se svake godine obilježava 22. rujna.  Mi taj dan posvećujemo jednim od najugroženijim „ženama s margine“ kao što su žene s invaliditetom. Danas su žene s invaliditetom izložene diskriminaciji, govoru mržnje, fizičkom, psihičkom nasilju, ekonomskom nasilju i institucionaliziranom nasilju u svojim domovima na radnom mjestu i javnom prostoru. na današnji dan šaljemo poruku da svaka osoba pa tako žena s invaliditetom ima pravo na tjelesni, spolni, rodni i seksualni identitet te na slobodu izražavanja svojih rodnih sloboda i život bez nasilja.

Nasilje nad ženama sa invaliditetom, uključujući obiteljsko nasilje, jedan je od najtežih oblika rodno utemeljenog kršenja ljudskih prava u Europi i u svijetu pa tako i kod nas. Prisutni su svi oblici nasilja, a pogotovo seksualno nasilje od partnera ili člana obitelji. nažalost, zbog nedostatka hrabrosti i potpore malo ih odluči prijaviti diskriminaciju i nasilje

Ujedno napominjemo da bi se dokinulo nasilje nad ženama važan je faktor i doprinos muškaraca jer oni zajedno sa ženama mijenjaju stereotipe i predrasude o rodnim ulogama i sudjeluju u sprečavanju nasilja.

Svim ženama treba podrška, a posebno ženama s invaliditetom - uređeno je u Konvenciju vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"