Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽANA KAMPANJA “BIJELE VRPCE”, 05.12.2014.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽANA KAMPANJA “BIJELE VRPCE”, 05.12.2014.

Objavljeno: 07.12.2014.

Udruga invalida Križevci uključila se u Kampanju „BIJELE VRPCE“, postavljanjem info štanda na Strossmayerovom trgu u Križevcima dana 5. prosinca 2014. (petak) od 09:00 do 13:00 sati.

Kampanja "BIJELE VRPCE" se provodi kao 16 dana aktivizma od 25. studenog - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, preko 03. prosinca - Međunarodnog dana osoba s invaliditetom do 10. prosinca - Međunarodnog dana ljudskih prava.
Kampanju provodi SOIH - Mreža žena s invaliditetom, Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske u suradnji s Uredom za ravnopravnost spolova Vlade RH, Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, Gradom Zagrebom i udrugama osoba s invaliditetom, među kojima je i ova Udruga.
Također, Kampanja „Bijele vrpce“ provela se i u Dječjem vrtiću Križevci i srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci.

Svi muškarci, koji su to prihvatili dobili su na info štandu Udruge bijelu vrpcu u znak njihovog „NE NASILJU NAD ŽENAMA I DJEVOJKAMA“. Time su dali odluku da neće počiniti, opravdati ili prešutjeti nasilje nad ženama i djevojkama. Nošenje bijele vrpce bila je ujedno i podrška razvoju svijesti šire društvene zajednice da za nasilje nad ženama, a posebice nad ženama s invaliditetom nema opravdanja.

U Dječjem vrtiću Križevci, dana 5. prosinca 2014. u 12:30 sati podijelili smo djeci prigodne razglednice sa tekstom „Moj tata osuđuje nasilje i potpisuje NE nasilju nad ženama“. Razglednice su djeca odnijela kući svojem tati da podrži ovu kampanju i potpiše NE nasilju nad ženama.    

U srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci, dana 5. prosinca 2014. u 14:00 sati podijelili smo u jednom razredu bijele vrpce i letke mladićima u znak njihovog „NE NASILJU NAD ŽENAMA I DJEVOJKAMA“.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"