Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽANA KAMPANJA “BIJELE VRPCE”, 02.12.2016.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽANA KAMPANJA “BIJELE VRPCE”, 02.12.2016.

Objavljeno: 05.12.2016.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Udruga osoba s invaliditetom Križevci uključila se u Kampanju „BIJELE VRPCE“, postavljanjem info štanda na Nemčićevom trgu u Križevcima dana 2. prosinca 2016. (petak) od 09:00 do 13:00 sati gdje se ujedno i prikazali i prodavali radove s kreativnih radionica članica/članova Udruge.
Kampanja se provodi kao 16 dana aktivizma od 25. studenog - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, preko 03. prosinca - Međunarodnog dana osoba s invaliditetom do 10. prosinca - Međunarodnog dana ljudskih prava.
Kampanju provodi SOIH - Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske u suradnji s Uredom za ravnopravnost spolova Vlade RH, Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, Gradom Zagrebom i Udrugom osoba s invaliditetom Križevci.
Svi muškarci, koji su to prihvatili dobili su na info štandu Udruge bijelu vrpcu u znak njihovog „NE NASILJU NAD ŽENAMA I DJEVOJKAMA“. To je značilo njihovu odluku da neće počiniti, opravdati ili prešutjeti nasilje nad ženama i djevojkama. Nošenje bijele vrpce podrška je razvoju svijesti šire društvene zajednice da za nasilje nad ženama, a posebice nad ženama s invaliditetom nema opravdanja.
Također, Kampanja „Bijele vrpce“ provela se i u Dječjem vrtiću „Zraka sunca“ Križevci.
U Dječjem vrtiću „Zraka sunca“ Križevci podijelili smo djeci prigodne razglednice sa tekstom „Moj tata osuđuje nasilje i zato potpisuje NE nasilju nad ženama“, kao i prigodne letke. Razglednice i letke su djeca odnijela kući svojem tati da podrži ovu Kampanju i potpiše NE nasilju nad ženama i djevojkama.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"