Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
16

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽAN XIX. HRVATSKI SIMPOZIJ OSOBA S INVALIDITETOM S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM, 15.-16.12.2014.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽAN XIX. HRVATSKI SIMPOZIJ OSOBA S INVALIDITETOM S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM, 15.-16.12.2014.

Objavljeno: 18.12.2014.

Dana 15. i 16.12.2014. godine u Zagrebu u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske održao se XIX. Hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem o temi „Pristupačna Hrvatska – gdje smo?“.
Simpozij se održao pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva rada i mirovinskog sustava.
Nakon potpisivanja „Povelje o partnerstvu za pristupačnu Hrvatsku“ u Vukovaru 2004. godine, cilj Simpozija bio je prikaz slike stanja nakon 10 godina.  
Predsjednik Udruge invalida Križevci g. Petar Gatarić aktivno je sudjelovao na Simpoziju sa prezentacijom „Pristupačnost prostora i građevina osobama s invaliditetom u Križevcima“, gdje je ilustrativno prikazao stanje pristupačnosti u gradu Križevcima i naglasio da Križevci sve više i više dobivaju željene oblikovane sadržaje koji krase „gradove po mjeri čovjeka“.
U sklopu Simpozija otvorena je i izložba pod nazivom „Nikad i nigdje više“ u znak sjećanja na sve stradale osobe s invaliditetom za vrijeme II. svjetskog rata u Francuskom paviljonu, Studentskog centra u Zagrebu.  Njihova eliminacija nije se odvijala samo u koncentracijskim logorima, nego i u klinikama, gdje su se vršila pogubljena pod izlikom znanstvene studije. Do kraja II. svjetskog rata život je izgubilo preko 275.000 osoba s invaliditetom.

 

 

 

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"