Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
16

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽAN OKRUGLI STOL O PROVEDBI EU PROJEKTA “USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE”, 11.05.2017.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽAN OKRUGLI STOL O PROVEDBI EU PROJEKTA “USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE”, 11.05.2017.

Objavljeno: 12.05.2017.

Od 06.-13.05.2017. godine u okviru Europskog tjedna održava se manifestacija „Dani otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Hrvatskoj“ u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije.

 

Udruga osoba s invaliditetom Križevci uključila se u „Dane otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Hrvatskoj“, te je dana 11. svibnja 2017. godine u Križevcima, u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci, široj javnosti prezentiran provedeni projekt iz Europskog socijalnog fonda „Usluge osobne asistencije“.

 

Projekt je bio sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007. – 2013.
Navedeni projekt obuhvaćao je osiguravanje usluga osobnih asistenata i na taj način pružao preduvjete za neovisan život osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i osobama s intelektualnim teškoćama. Usluga osobne asistencije bila je osigurana za 5 korisnika kojima su te usluge bile neophodno potrebne.
Projektom se pružala potpora neovisnom življenju što uključuje: pravo na izbor, donošenje odluka, kontrolu vlastitog življenja, odgovornost za donošenje odluka i pravo na pogrešku.
Ukupno predviđeno trajanje projekta bilo je 12 mjeseci (29.10.2015.-29.10.2016.).
Ukupna vrijednost projekta iznosila je 292.944,01 kn.

 

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci, g. Petar Gatarić istaknuo kako je ovaj projekt obuhvatio pomoć osobama s invaliditetom u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, a ujedno je istaknuo zadovoljstvo kontinuitetom osiguravanja osobnih asistenata od 2006. godine.

Ciljeve, korisnike te aktivnosti provedene u sklopu ovog projekta predstavio je Mario Stančić, administrativni referent.

 

U ime Koprivničko-križevačke županije čestitke na ostvarenom projektu uputio je Miroslav Belobrk, dok se u ime Grada Križevaca obratila Željka Rašidović pohvalivši dobru suradnju između Grada i Udruge u zajedničkoj provedbi projekata. Predstavnica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović naglasila je podršku projektima Udruge, a svoja iskustva ukratko su predstavili i osobni asistenti koji su sudjelovali u ovom projektu.

 

Tijekom rasprave na Okruglom stolu o usluzi osobne asistencije donijeti su sljedeći zaključci:

  • Osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta koje koriste uslugu osobne asistencije u tom odnosu vide sebe kao subjekt djelovanja, a ne objekt asistencije (pomaganja)
  • Osobe koje pružaju osobnu asistenciju (osobni asistenti) doprinose zajednici i osjećaju se korisnima
  • Pružanjem usluge osobne asistencije spriječena je institucionalizacija osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i uključeniji su u život zajednice
  • Pružanjem usluge osobne asistencije osigurani su preduvjeti za uključivanje korisnika u aktivnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena
  • Osobni asistent olakšava sudjelovanje osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u aktivnostima svakodnevnog života i unaprjeđuje odnose u obitelji

 

 

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"