Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
19

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽAN OKRUGLI STOL I POTPISIVANJE PROTOKOLA, 15.06.2015.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽAN OKRUGLI STOL I POTPISIVANJE PROTOKOLA, 15.06.2015.

Objavljeno: 16.06.2015.

Ova Udruga partner je Hrvatskom savezu udruga cerebralne i dječje paralize u EU projektu pod nazivom „Osnaživanje obitelji i djece s teškoćama u razvoju“ Grant ugovor broj HR.2.3.03-0012, u sklopu IPA IV. komponente “ Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici - faza II“.

 

Ostali partneri u projektu: Centar za rehabilitaciju Zagreb, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i Udruga tjelesnih invalida Bjelovar.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 197.526,60 EUR, od čega EU sufinancira 173.981,43 EUR.

 

Projekt je započeo 21.06.2014. i traje do 20.12.2015.

 

Opći cilj: Prevencija institucionalizacije djece s teškoćama razvojem socijalnih usluga u 3 županije (Koprivničko-križevačka, Sisačko-moslavačka i Bjelovarsko-bilogorska)

 

Specifični ciljevi:
1. Osiguravanje dostupnosti patronaže, psihosocijalnog osnaživanja obitelji i djece s poteškoćama i respite/odmora od skrbi kroz okupacionu terapiju kao novih i integrativnih socijalnih usluga u zajednici
2. Poticanje zapošljavanja stručnjaka u 3 županije u formi multidisciplinarnih timova
3. Uspostavljanje mehanizma koordinacije i suradnje između svih relevantnih aktera za rješavanje problema s kojima se suočavaju obitelji djece s poteškoćama

 

U sklopu EU projekta educirani su stručnjaci i formirana  su 3 multidisciplinarna tima u Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, kako bi realizirali projektne aktivnosti, socijalne usluge patronaže, individualna savjetovanja te tematske radionice za roditelje u svrhu upoznavanja i educiranja o novim metodama rehabilitacije, te osnivanje Dnevnih centara s ciljem pružanja usluga „odmora od skrbi“. Socijalna usluga „Odmor od skrbi“ daje priliku roditeljima djece s teškoćama u razvoju, da što kvalitetnije organiziraju radne i obiteljske obaveze, dok djeca  kroz korisnu okupacijsku terapiju provode vrijeme u Dnevnim centrima pod paskom educiranih stručnjaka.

U suradnji sa stručnim timom djelatnika partnera projekta Centra za rehabilitaciju Zagreb-podružnica Sloboština, predstojnicom podružnice mr.sc.Teodorom Not, koordinatoricom na projektu CRZ-a, Gordanom Karlovčan prof. reh., i mr. spec. Tamarom Kralj,  kliničkim psihologom, provedi se projektna aktivnost edukacije i supervizije stručnjaka. Zahvaljujući prijenosu dobre prakse Centra za rehabilitaciju Zagreb, navedeni stručni tim osigurao je zavidnu kvalitetu rada uključenih stručnjaka u 3 županije gdje se provodi projekt.

 

Dana 15.06.2015. u Maloj vijećnici Grada Križevaca održan je Okrugli stol i potpisivanje Protokola o podršci djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima.

Na Okruglom stolu sudjelovali su: Željka Koluder-Vlahinja, Pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije; Tomislav Katanović, zamjenik Gradonačelnika grada Križevaca; Darko Fištrović, Načelnik Općine Gornja Rijeka; Blanka Drožđek-Ivezić, Pročelnica jedinstvenog upravnog odjela Općine Sv. Ivan Žabno; ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca Križevci, Dražen Bokan; ravnatelj OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci, Igor Brkić; ravnateljica Dječjeg vrtića Križevci, Mirjana Gregurek; Predsjednica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci, Tamara Premuš, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Zagreb, Ružica Stipčić;, predstojnica Centra za rehabilitaciju Zagreb - podružnice Sloboština, Teodora Not; koordinator projekta Gordana Karlovčan; predsjednik Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, Rafael Pejčinović; izvršna direktorica Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize Mirjana Markovinović i voditeljica projekta Martina Jurišić.

 

Na samom početku Okruglog stola sve prisutne pozdravio je predsjednik Udruge invalida Križevci Petar Gatarić.

 

Projekt  je u uvodnom djelu Okruglog stola predstavila voditeljica projekta Martina Jurišić ispred Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, dok je u nastavku slijedila prezentacija rezultata projektnih aktivnosti odmora od skrbi i patronaže, od strane projektne asistentice Slađane Milak i Maje Meić, stručnjaka za rad u patronaži.

 

Nakon predstavljanja samog projekta i dosad ostvarenih rezultata i naglašavanja važnosti neophodnih socijalnih usluga koje se pružaju obiteljima djece s teškoćama u razvoju potpisan je „Protokol o podršci djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima“.
Protokol su potpisali i time potvrdili podršku na regionalnom i gradskom nivou, u ime županije Koprivničko-križevačke, Željka Koluder-Vlahinja, Pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti, u ime Grada Križevaca, Tomislav Katanović, zamjenik gradonačelnika; te predsjednik Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, Rafael Pejčinović i predsjednik Udruge invalida Križevci Petar Gatarić.

 

Glavna svrha potpisivanja Protokola je daljnja suradnja i podrška u pružanju socijalnih usluga u lokalnoj zajednici.

 

Svi potpisnici pohvalili su rad Udruge invalida Križevci, te emocionalno i upečatljivo podržali projekt što je pružilo moralnu satisfakciju djelatnicima udruge i roditeljima djece s teškoćama u razvoju na strpljenju i uloženom trudu i radu.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                         

Projekt „Osnaživanje obitelji i djece s teškoćama u razvoju“ Grant ugovor broj HR.2.3.03-0012, sufinanciran iz EU fondova, IPA IV  komponente „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza II“. Vremenski okvir: 21. lipanj 2014. – 20. prosinac 2015.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"