Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
17

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽAN 3. SASTANAK PARTNERA U EU PROJEKTU “DEQUAL”, 22.07.2014.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽAN 3. SASTANAK PARTNERA U EU PROJEKTU “DEQUAL”, 22.07.2014.

Objavljeno: 24.07.2014.

Dana 22.07.2014. godine održan je treći sastanak partnera u EU projektu "Deinstitucionalizacija i prevencija institucionalizacije osoba s intelektualnim teškoćama putem podizanja razine kvalitete udomiteljstva - DEQUAL".

Na sastanku je verificiran zapisnik sa prethodnog sastanka. Izložen je kratak pregled napretka projekta, te dogovoreni kriteriji za udomljavanje i bazu udomitelja/potencijalnih udomitelja. Dogovorena je i medijska strategija.

Projekt "DEQUAL" sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda. Ugovorno tijelo je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Vrijednost projekta je 246.538,97 EUR, od čega 80,49% sufinancira EU. Projekt je započeo u travnju 2014. godine i trajati će 18. mjeseci.

Nositelj projekta je Centar za rehabilitaciju Stančić, a partneri na projektu su: Centar za socijalnu skrb Vrbovec, Centar za socijalnu skrb Križevci, Udruga invalida Križevci i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci.

Osnovni cilj projekta: doprinjeti socijalnom uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama s područja Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije kroz jačanje kapaciteta udomiteljskih obitelji. Deinstitucionalizacija i prevencija institucionalizacije osoba s intelektualnim teškoćama. Podizanje kvalitete življenja osoba s intelektualnim teškoćama i popularizacija udomljavanja.

Specifični ciljevi: Jačanje kapaciteta udomiteljskih obitelji na području Zagrebačke i Koprivničko-Križevačke županije, prevencija institucionalizacije i osnaživanje procesa deinstitucionalizacija osoba s intelektualnim teškoćama, osnivanje i edukacija 2 mobilna tima za pružanje podrške udomiteljima, osnivanje 2 Kluba za osobe s intelektualnim teškoćama u zajednici, poboljšanje kvalitete življenja za udomljene osobe te povećanje broja specijaliziranih udomitelja.

Očekivani rezultati i utjecaj projekta:

  • Prevencija institucionalizacije osoba s intelektualnim teškoćama i njihov ostanak u lokalnoj zajednici putem jačanja udomiteljske skrbi što prevenira smještavanje osoba s intelektualnim teškoćama u domove socijalne skrbi 
  • Doprinos procesima deinstitucionalizacije budući da će se dio korisnika iz Centra za rehabilitaciju Stančić deinstitucionalizirati u udomiteljske obitelji na području Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije
  • Jačanjem kapaciteta udomiteljskih obitelji i njihovom edukacijom za specijalizirano udomiteljstvo, te podrškom putem mobilnih timova stručnih radnika doma socijalne skrbi, direktno se utječe na kvalitetu i širenje socijalnih usluga, te transformaciju domova socijalne skrbi u odabranim zajednicama
  • Organizacijom edukativnih radionica i otvaranjem klubova za osobe s intelektualnim teškoćama u zajednici pomaže se njihovom osnaživanju (program samozastupanja, osobno usmjereno planiranje) i razvoju njihovih kompetencija (treniranje za obavljanje poslova na poljoprivrednom gospodarstvu) čime se stvaraju pretpostavke za njihovo zapošljavanje u okviru ruralne zajednice i direktno utječe na socijalnu uključenost osoba s invaliditetom
  • Promocija partnerskih odnosa i razvoj socijalnih usluga u zajednici.

 

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"