Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE - ASISTENT U NASTAVI

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE - ASISTENT U NASTAVI

Objavljeno: 23.09.2011.

imageUdruga invalida Križevci održala je dana 30. kolovoza 2011. godine u Velikoj vijećnici Grada Križevaca konferenciju za medije povodom provedbe projekta „Odgoj i obrazovanje učenika s invaliditetom, odnosno s teškoćama u razvoju u redovitoj školi“.
Na konferenciji za medije sudjelovali su: Gradonačelnik grada Križevaca g. Branko Hrg, Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Koprivničko-križevačke županije gđa. Branka Cuki, Pročelnica Hrvatskog zavoda za imagezapošljavanje, Područne službe u Križevcima gđa. Jadranka Čapalija, ravnateljica Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije gđa. Željka Koluder-Vlahinja sa svojim suradnicama, ravnatelji/ice osnovnih i srednjih škola, gđa. Ana Ivančan, supervizorica projekta, te roditelji učenika/ica s teškoćama i asistentice u nastavi.
Ovaj projekt je prvi takve vrste u Koprivničko-križevačkoj županiji.
imageProjekt je financiran sredstvima Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a partneri u projektu su: Grad Križevci, Obiteljski centar Koprivničko-križevačke županije, Osnovna škola „Ljudevita Modeca“ Križevci, Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Križevci, Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba u Križevcima.
imageKorisnici projekta su: 6 učenika/ica s teškoćama - polaznici Osnovne škole „Ljudevita Modeca“ Križevci (četiri učenika), Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci (jedna učenica) i Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci (jedan učenik).
Cilj projekta je: kvalitetniji razvoj fizičkog (motorika), psihičkog (samopouzdanje, motivacija) i socijalnog aspekta, savladavanje socijalno – psiholoških prepreka (druženje i stvaranje prijateljstva) učenika/ica s teškoćama, te ravnopravno sudjelovanje učenika s teškoćama u svim aspektima nastave, a samim time i poboljšanje kvalitete nastave za sve učenike/ice u razredu.
imageOčekivani rezultati projekta: asistenti u nastavi poboljšati će uključivanje djece s teškoćama odnosno djece s tjelesnim invaliditetom u razredni kolektiv, lakšem savladavanju socijalno-psiholoških prepreka i nastavnih sadržaja. Ovim projektom učenicima s teškoćama u školi olakšati će se imagesvladavanje gradiva i tražene zadatke, te će im to pomoći kako bi u daljnjem školovanju mogli odabrati željeno, primjereno zanimanje i, po mogućnosti završiti obrazovanje najpogodnije za njihov status i u skladu s njihovim željama i potrebama. Dalje, smanjenje prepreka do potpune integracije učenika s teškoćama u razvoju kao i povećanje kvalitete nastave u razredima u kojima je asistent u nastavi, kvalitetniji rad nastavnika u razredu u kome je asistent - dakle dobrobit za sve učenike i nastavnike.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"