Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
16

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

OBILJEŽEN SVIJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE, 02.10.2013.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

OBILJEŽEN SVIJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE, 02.10.2013.

Objavljeno: 03.10.2013.

Udruga invalida Križevci obilježila je dana 02.10.2013. godine Svjetski dan cerebralne paralize prigodnim štandom na Nemčićevom trgu u Križevcima.

Svjetski dan cerebralne paralize globalni je projekt inovacija kako bi promijenili svijet ljudima koji žive s cerebralnom paralizom i njihovim obiteljima.
Svjetski dan cerebralne paralize ove godine obilježavao se pod motom „Promjeni moj svijet u jednoj minuti“.

Ovo je globalni projekt poticanja inovacija koje bi mogle promijeniti svijet ljudima koji žive s cerebralnom paralizom ali i njihovim obiteljima. Osmišljen je tako da se prvo prikupljaju ideje o tome što je to što bi moglo pomoći osobama s cerebralnom paralizom u svakodnevnom životu, a nakon glasanja na web stranicama projekta, potiču se inovatori da ponude rješenje za najbolje ocijenjene ideje.
Ideje se mogu predstaviti na službenoj web stranici kampanje http://www.worldcpday.org u obliku video priloga ili čitanog teksta koji mogu trajati najviše 1 minutu, a glasati se može do 31.10.2013. godine. Kampanjom se žele povezati osobe s cerebralnom paralizom i njihove obitelji s različitim aktivistima, istraživačima, izumiteljima i inovatorima kako bi predložene ideje postale stvarnost. Sve aktualnosti ovogodišnje kampanje mogu se pratiti i preko društvenih mreža http://www.facebook.com/worldCPday i https://twitter.com/WorldCPDay . Nagrada za ideju koja dobije najviše glasova je 500 US dolara. Tijekom mjeseca studenog i prosinca 2013. godine međunarodno povjerenstvo odabrat će 3 najbolje ideje koje će potom tijekom siječnja do lipnja 2014. godine biti ponuđene inovatorima da ih pretvore u konkretne proizvode. Inovatori koji naprave najbolju realizaciju predloženih ideja osvajaju 50.000 US dolara. 

Ove godine zelena boja bila je službena boja obilježavanja Svjetskog dana cerebralne paralize, te smo na štandu dijeliti građanima/građankama prigodne zelene vrpce i na taj način obilježili taj dan.

Štand Udruge posjetio je i zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca g. Ivan Vuk.

 

 

 

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"