Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Lipanj
04

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

OBILJEŽEN NACIONALNI DAN OSOBA S CEREBRALNOM PARALIZOM

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

OBILJEŽEN NACIONALNI DAN OSOBA S CEREBRALNOM PARALIZOM

Objavljeno: 07.05.2013.

Dana 06.05.2013. godine predstavnici Udruge invalida Križevci sudjelovali su na otvorenju novog prostora Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize i okruglom stolu "Inkluzivno obrazovanje djece s cerebralnom paralizom".

Nove prostorije Saveza u prisustvu mnogih uzvanika, otvorio je Marko Mađar. Uz Marka Mađara bili su tu i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, ministar zdravlja prof.dr.sc. Rajko Ostojić, Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, predsjednik Skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić, pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Iva Prpić, predstavnici UNICEF-a, Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Poglavarstva Grada Zagreba, Agencije za odgoj i obrazovanje, Saveza civilnih invalida rata Hrvatske, Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara te udruga članica našeg Saveza.

Nikako ne smijemo zaboraviti napomenuti da su u ovoj slavljeničkoj atmosferi potpuno ozbiljni i koncentrirani morali ostati dvoje  Apptendersa – Karmela Brešan i Dominik Tomićević – članovi tima hrvatskih studenata koji je zadivio i svjetsku IT “kremu” osvojivši nagradu na Microsoft Imagine Cupu za sustav PeThe, koji pomaže djeci s cerebralnom paralizom (ali i drugim oblicima tjelesnog invaliditeta) i terapeutima u provođenju dugotrajnih i zamornih vježbi i to sve kroz igru. Naime, Karmela i Dominik su demonstrirali rad ovog sustava prisutnim gostima i novinarima, i svi su bili puni hvale – kako za ideju, tako i za način na koji je sustav realiziran.

Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić iskoristila je priliku i pozdravila sve prisutne. Pohvalila je rad Saveza i čestitala na novim prostoru koji je angažmanom Saveza stavljen u funkciju. Ministrica je istaknula kako Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize  svojim djelovanjem i stručnim kompetencijama pruža nabolje usluge svojim korisnicima i kao takav može poslužiti svima drugim udrugama kao primjer i mentor. Nadodala je kako će Ministarstvo socijalne politike i mladih podržati sve one programe koje pružaju direktnu uslugu korisnicima jer ukoliko bi se ti programi ugasili, djeca i odrasli koji imaju potrebu za tom vrstom potpore, ostali bi bez pomoći koja im je potrebna. Ministarstvo također razmatra koje usluge od postojećih može dodatno ojačati u zajednici jer je puno efikasnije razvijati postojeće usluge i dizati ih na određenu razinu nego li kreirati nove. Podsjetila je da se od 1.srpnja moramo okrenuti Europskoj uniji i pisanju kvalitetnih projekata te je pozvala Savez da i u tom aspektu pomogne drugim udrugama, a ministarstvo će zajedno sa Uredom za udruge dati potporu i pružiti sve informacije kako bi udruge mogle povući financijska sredstva iz fondova.

Na okruglom stolu "Inkluzivno obrazovanje djece s cerebralnom paralizom", načelnica sektora za osobe s invaliditetom u Ministarstvu socijalne politike i mladih g-đa Zvjezdana Bogdanović obradovala je sve prisutne informacijom da će dosadašnji broj financiranih asistenata u nastavi i dalje biti financirani tj. za iduću šk. godinu 2013./2014.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Klikom na sliku pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

WEB SHOP HEDONE d.o.o. KRIŽEVCI - KRIŽEVAČKE ČOKOLATERIJE

Klikom na sliku posjetite web shop Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Promotivni video EU projekta

Klikom na sliku pogledajte promotivni video EU projekta "Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav"

INA - SPONZOR

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Klikom na sliku pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"