Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

OBILJEŽEN NACIONALNI DAN INVALIDA RADA. 21.03.2016.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

OBILJEŽEN NACIONALNI DAN INVALIDA RADA. 21.03.2016.

Objavljeno: 21.03.2016.

Ove godine Nacionalni dan invalida rada obilježava se pod motom „Spriječimo nastanak invaliditeta“ i osmišljen je sukladno Zakonu o radu.
Obilježavanjem Nacionalnog dana invalida rada – 21. ožujak ostvaruje se elementarna komunikativna povezanost šire društvene zajednice s najvećom populacijom osoba s invaliditetom – invalidima rada, njihovim problemima, pravima, aktivnostima i nastojanjima na prevenciji invaliditeta i zaštiti na radu.

Osobe s invaliditetom – invalidi rada obilježavanje Nacionalnog dana invalida rada, smatraju neophodnim iz razloga upozoravanja šire javnosti sa pravima i interesima invalida rada, ujedno ostvariti visok stupanj prepoznatljivosti, senzibilizirati javnost sa problemima sa kojima se susreću invalidi rada, te poglavito ukazati na potrebu provođenja aktivnosti prevencije nastanka novih invalida rada.

Prema statističkim informacijama broj 2/2009. Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, broj korisnika invalidskih mirovina i naknada s naslova ozljede na radu i profesionalne bolesti ima 249.100.

Udruga osoba s invaliditetom Križevci  uključila se u obilježavanje Nacionalnog dana invalida rada postavljanjem prigodnog štanda - informativnog kutka, na Strossmayerovom trgu u Križevcima, 21.03.2016. u vremenu od 10:00 – 12:00 sati. Tom prigodom uspostavili smo komunikaciju sa svojim sugrađanima o:  promoviranju prava invalida rada odnosno osoba s invaliditetom; podizanju razine javne svijesti o problemima, pravima i interesima invalida rada odnosno osoba s invaliditetom; borbi protiv stereotipa, predrasuda i štetnih postupaka prema invalidima rada odnosno osoba s invaliditetom na svim područjima života, te poglavito ukazali na provođenje aktivnosti prevencije nastanka novih invalida rada i s tim u svezi na važnost primjene Zakona o zaštiti na radu („Narodne novine“, broj 71/14.).

Štand Udruge obišao je i  zamjenik gradonačelnika g. Tomislav Katanović, te s predsjednikom Udruge g. Petrom Gatarićem i članovima Udruge porazgovarao.
 

 

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"