Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
16

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM I KAMPANJA “BIJELE VRPCE”, 03.12.2015.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM I KAMPANJA “BIJELE VRPCE”, 03.12.2015.

Objavljeno: 04.12.2015.

3. prosinca  na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, Udruga osoba s invaliditetom Križevci uključila se u Kampanju „BIJELE VRPCE“, postavljanjem info štanda na Strossmayerovom trgu u Križevcima. Na štandu smo prikazali radove s kreativnih radionica članica/članova Udruge, te djelili građanima promotivne materijale o Kampanji.

 

Kampanja se provodi kao 16 dana aktivizma od 25. studenog - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, preko 03. prosinca - Međunarodnog dana osoba s invaliditetom do 10. prosinca - Međunarodnog dana ljudskih prava.
Kampanju provodi SOIH - Mreža žena s invaliditetom, Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske u suradnji s Uredom za ravnopravnost spolova Vlade RH, Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, Gradom Zagrebom i Udrugom osoba s invaliditetom Križevci.

 

Svim muškarcima, koji su to prihvatili djelili smo bijelu vrpcu u znak njihovog „NE NASILJU NAD ŽENAMA I DJEVOJKAMA“.

To je simbolički značilo njihovu odluku da neće počiniti, opravdati ili prešutjeti nasilje nad ženama i djevojkama.

Nošenje bijele vrpce podrška je razvoju svijesti šire društvene zajednice da za nasilje nad ženama, a posebice nad ženama s invaliditetom nema opravdanja.

Podršku Kampanji "Bijele vrpce" u ime Grada Križevaca došao je iskazati i zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca, Tomislav Katanović.

 

Također, Kampanja „Bijele vrpce“ provela se i u Dječjem vrtiću „Zraka sunca“ Križevci i Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci.
U Dječjem vrtiću „Zraka sunca“ Križevci, podijelili smo djeci prigodne razglednice sa tekstom „Moj tata osuđuje nasilje i potpisuje NE nasilju nad ženama“. Razglednice su djeca odnijela kući svojem tati da podrži ovu Kampanju i potpiše NE nasilju nad ženama i djevojkama. Djecu smo upoznali sa Kampanjom i obilježavanjem Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.  

 

U Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci, u trećem razredu mladićima smo podjelili bijele vrpce i letke u znak njihovog „NE NASILJU NAD ŽENAMA I DJEVOJKAMA“.

 

 

Svi građani trebaju postati svjesni činjenice da se nasilje ne događa nekome drugome, da su nasilnici osobe svih profesija i socijalnih struktura.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"