Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
19

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

OBILJEŽEN EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI I NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

OBILJEŽEN EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI I NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Objavljeno: 23.09.2015.

Udruga osoba s invaliditetom Križevci je u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji se svake godine obilježava od 16. – 22. rujna, u utorak 22.09.2015. godine obilježila postavljanjem prigodnog štanda na Trgu Josipa Juraja Strossmayera. Uz slogan "Izaberi. Promijeni. Poveži." Namjera je bila istaknuti prednost kombiniranog prijevoza, te potaknuti građane na razmišljanje o raspoloživim mogućnostima prijevoza i odabiru najpovoljnijeg. Povodom Europskog tjedna mobilnosti, Udruga osoba s invaliditetom Križevci priključila se Kampanji Saveza društava distrofičara Hrvatske – SDDH "Za pokret", gdje smo predstavili radove s kreativnih radionica članova i članica Udruge te dijelili promotivne materijale o uređaju za iskašljavanje s ciljem uvrštavanja istog na listu Ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a. Primjenom uređaja za iskašljavanje značajno se unapređuje kvaliteta života, smanjuje se potreba i broj dana hospitalizacije, a time se u zdravstvenom sustavu stvaraju i velike uštede. Također, kvaliteti liječenja doprinosi i što se osoba oporavlja u vlastitom domu.

 

Štand Udruge posjetio je zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović gdje je sa predsjednikom Udruge, Petrom Gatarićem razgovarao o uvrštavanju uređaja za iskašljavanje na listu Ortopedskih i drugih pomagala i na koji način takav uređaj pomaže u spašavanju života. Zamjenik gradonačelnika ujedno je izrazio zadovoljstvo radom i djelovanjem Udruge.

 

Udruga je istaknula težak položaj žena, naročito žena sa invaliditetom te se pridružila i obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"