Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
17

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

NACIONALNI DAN INVALIDA RADA

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

NACIONALNI DAN INVALIDA RADA

Objavljeno: 21.03.2012.

imageHrvatski Sabor je na sjednici održanoj 13. veljače 2009. godine proglasio 21. ožujka Nacionalnim danom invalida rada.
Invalidi rada suočavaju se svakodnevno s nizom problema, predrasuda i stereotipa, koji im onemogućavaju ostvarivanje kvalitetnijeg života. Zbog toga je izuzetno važno da društvo prepozna postignuća invalida rada, te da se promovira njihova pozitivna slika u javnosti, kao i uključivanje u aktivnosti šire zajednice.
Ovaj se dan redovito obilježava diljem Hrvatske, a Udruga invalida Križevci na upriličenom štandu – informativnom kutku, u Križevcima, 21.03.2012. uspostaviti će komunikaciju sa svojim sugrađanima o:  promoviranju prava invalida rada odnosno osoba s invaliditetom; podizanju razine javne svijesti o problemima, pravima i interesima invalida rada odnosno imageosoba s invaliditetom; borbi protiv stereotipa, predrasuda i štetnih postupaka prema invalidima rada odnosno osoba s invaliditetom na svim područjima života te skrenut će se pozornost na zakonska prava invalida rada koja često nisu u potpunosti zaživjela u svakodnevnom životu. Isto tako, sudjelovati će na „Danima otvorenih vrata udruga članica HSUIR-a“ povodom Nacionalnog dana invalida rada – 21. ožujak i 45. obljetnice postojanja i djelovanja Hrvatskog saveza udruga invalida rada u želji da svim zainteresiranim invalidima rada, ostalim osobama s invaliditetom i organima vlastima pružimo detaljne informacije o radu Hrvatskog saveza udruga invalida rada i 36 temeljnih udruga.
Hrvatski savez udruga invalida rada organizira Dane otvorenih vrata od 19.-22.03.2012. godine pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice Socijalne politike i mladih gđe. Milanke Opačić. Program započinje 19. ožujka 2012. godine u 11.00 sati, a održavati će se u prostorijama HSUIR-a u Zagrebu, Hrgovići 47.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"